Doliu la Universitatea de Medicină din Cluj pentru Andrei, studentul care a murit în tragedia din Ucraina

Publicat: 18 07. 2014, 18:32
Actualizat: 29 07. 2014, 19:09

Andrei avea 24 de ani, absolvise Ajax High School din Ontario, iar în același ani a intrat la Universitatea Waterloo, la specializarea științe biomedicale, potrivit profilului său de Facebook. Din 2011, a lucrat la  Canadian Phycological Collection Centre din Waterloo, iar în prezent era student în anul doi la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, fiind reprezentantul studenților în Senatul UMF.

Olga I. din Germania era prietena lui, și ea studentă la aceeași universitate. 

Tânărul, A. A., în vârstă de 24 de ani, s-a născut în Cluj-Napoca, oraș în care mai locuiește doar un unchi de-al său. Emigrase cu părinții în Canada și  se re]ntorsese în orașul natal pentru cursuri la cea de-a doua facultate.

Vestea morții celor doi studenți a șocat comunitatea academică de la Cluj. Decanul Facultății de Medicină a UMF Cluj, Anca Buzoianu, a declara corespondentului MEDIAFAX că profesorii universității sunt „îngroziți” de cele întâmplate.

„În accidentul aviatic din Ucraina și-au pierdut viața, din nefericire, și doi studenți de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj, anul II, secția engleză. Este un tânăr cu dublă cetățenie, româno-canadiană, și o studentă cu cetățenie străină. Suntem îngroziți de cele întâmplate și ne pare rău că a avut loc un astfel de eveniment”, a spus Buzoianu.

Doliu, arborat la Universitate

Un steag de doliu a fost arborat pe clădirea Decanatelor de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca în memoria celor doi studenți care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din Ucraina.

Decanul Facultății de Medicină a UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declara că și studenții universității vor aduce un omagiu colegilor lor.

„S-a arborat un steag de doliu pe clădirea Decanatelor, este un mic semn de respect pe care conducerea Facultății de Medicină și UMF îl aduc față de cei doi studenți dispăruți atât de tragic. Și studenții de la UMF se organizează pentru a aduce un ultim omagiu colegilor lor de la Facultatea de Medicină, anul II, secția engleză, care au decedat în accidentul aviatic. Este vorba despre un student cu dublă cetățenie, română și canadiană, și o studentă de naționalitate germană”, a spus decanul Facultății de Medicină a UMF