Donald Trump, AVERTISMENT pentru Biden, în ceea ce privește economia SUA: „China ne omoară, Joe, nu poți lăsa să se întâmpla asta”

Publicat: 28 06. 2024, 16:14
Actualizat: 29 06. 2024, 16:27

This browser does not support the video element.

În cadrul dezbaterii dintre Joe Biden și Donald Trump, au fost abordate două teme de interes major pentru societatea americană, creșterea costurilor pentru educația copiilor și victimele traficului de droguri. 

Dezbaterea prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden a abordat și problema scăderii nivelului de trai în rândul cetățenilor americani. În acest sens, s-a discutat despre majorarea costurilor pentru educația copiilor, dar și despre americanii ce cad victime dependenței de droguri.

Întrebat de moderatorul Jake Tapper, ce ar face pentru ca educația copiilor să fie mai accesibilă, Donald Trump a argumentat că politicile lui Joe Biden au permis intrarea în SUA a milioane de emigranți.

Donald Trump: „Dacă el câștigă aceste alegeri, țara noastră nu va mai avea nicio șansă de a ieși din această prăpastie, este cel mai rău președinte din istoria SUA.”, a conchis Trump. 

Joe Biden a specificat că nu a crescut taxele pentru clasa de mijloc și a menționat că SUA are cel mic deficit, mai ales în ceea ce privește exporturile din China, din ultimii 14 ani.

Joe Biden: Eu am promis că nu o să  cresc taxele niciunui cetățean care câștigă mai puțin de 400.000 de dolari pe an și nu am făcut-o. Însă, potrivit economiștilor, cetățenii vor fi nevoiți să scoată din buzunar cu 2.500 de dolari, din cauza produselor alimentare importate. Nu a făcut niciun fel de progres în ceea ce privește China. Avem cel mai scăzut deficit comercial în relație cu China, din 2010 încoace.”, a declarat Joe Biden.

Donald Trump, însă, l-a contrazis vehement pe Biden, acuzându-l că ar fi fost plătit de China. Mai mult, Trump susține că SUA și China se află în cele mai proaste relații și l-a avertizat pe actualul președinte că trebuie să ia măsuri.

Donald Trump: „Acum, avem cel mai mare deficit cu China, sub administrația lui (n.r. – Joe Biden). El este plătit de China, este „candidatul manciurian”. Cred că îi este teamă să aibă de-a face cu ei, pentru că nu a eliminat taxa de 10%, impusă de mine pentru importuri, pentru că aducem mulți bani în țară cu această taxă. Dar el (n.r. – Biden) a generat cel mai mare deficit pentru țara noastră, iar SUA se află, la acest moment, în cea mai proastă relație cu China. China o să ajungă să ne controleze, dacă tu continui să faci ceea ce ai făcut și până acum. China ne omoară, ca națiune, Joe, nu poți lăsa să se întâmple asta.”, a menționat Trump.

CITEȘTE ȘI:

Momentul în care Donald Trump îl provoacă pe Joe Biden la o partidă de GOLF, în timpul dezbaterii. Biden: „Joc, dacă poți să-ți cari singur crosele”

Trump afirmă că va respecta rezultatul scrutinului dacă va fi ”corect” și avertizează că Biden riscă să declanșeze RĂZBOI MONDIAL

Prima dezbatere a alegerilor din SUA. Joe Biden și Donald Trump s-au acuzat reciproc pentru catastrofele umanitare din Ucraina, Gaza și Afganistan