Dorin Lazăr Maior, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru șantaj în dosarul Romexterra
Dorin Lazăr Maior, președintele Blocului Național al Revoluționarilor, a fost condamnat, luni, la șapte ani de închisoare cu executare pentru șantaj, în dosarul „Romexterra”, în același dosar fiind condamnat și omul de afaceri Ovidiu Tition, la 5 ani de închisoare, a decis Judecătoria Târgu Mureș.
Judecătoria Târgu Mureș a decis, luni, condamnarea lui Dorin Lazăr Maior la șapte ani de închisoare cu executare, în același dosar fiind condamnați și omul de afaceri din Zărnești Ovidiu Tition, care a primit cinci ani cu executare și Florina Aprofira – patru ani de închisoare cu executare.
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimiși în judecată în 2006 de procurorii DNA Brașov, fiind acuzați că ar fi șantajat doi oameni de afaceri brașoveni, printre care și pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brașov Mihai Mațepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi amenințat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunța dacă nu primește de la fiecare câte un milion de lei.
„Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin și inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acțiuni de intimidare fizică și psihică, inclusiv amenințări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăți comerciale și a unui director de bancă, sprijiniți fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obținerii unui fals material
injust”, se preciza într-un comunicat al DNA Brașov.
În acest dosar, Tition și Maior au stat în arest preventiv pentru o perioadă, în urmă cu patru ani. Cei doi au fost reținuți și ulterior arestați sub acuzația de șantaj la finele lunii decembrie 2006 și până în mai 2007.
În prezent, Ovidiu Tition se află în arest într-un alt dosar. El a fost reținut de polițiștii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 și a fost apoi
prezentat Tribunalului Brașov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înșelăciuni bancare, după ce, în perioada 2011 – 2012, a achiziționat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fără a avea disponibil în cont, și pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.