Dorin Lazăr Maior, extrădat din Dubai pentru executarea pedepsei de 7 ani

Publicat: 21 04. 2016, 14:50

În anul 2013, fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor și fost deputat PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Mureș, la șapte ani de închisoare cu executare, pentru șantaj, în dosarul „Romexterra”.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimiși în judecată în 2006 de procurorii DNA Brașov, fiind acuzați că ar fi șantajat doi oameni de afaceri brașoveni, printre care și pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brașov Mihai Mațepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi amenințat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunța dacă nu primește de la fiecare câte un milion de lei.

„Din probele administrate a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin și inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acțiuni de intimidare fizică și psihică, inclusiv amenințări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăți comerciale și a unui director de bancă, sprijiniți fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obținerii unui fals material injust”, se preciza într-un comunicat al DNA Brașov.

În acest dosar, Tition și Maior au fost reținuți și ulterior arestați sub acuzația de șantaj la finele lunii decembrie 2006 și până în mai 2007.