Dosar penal pentru bărbatul care a lovit camera video a unui jurnalist la mitingul de la Timișoara

Publicat: 09 11. 2014, 13:59
Actualizat: 09 11. 2014, 19:32

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Timiș, sâmbătă seară, jandarmii s-au sesizat din oficiu după ce un tânăr de 18 ani din comuna Variaș ar fi lovit camera video a unui jurnalist, în timpul mitingului de la Timișoara, de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor.

„Tânărul a fost dus la sediul Secției 1 Poliție Timișoara, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Precizăm faptul că, până în prezent, persoana care ar fi fost vătămată nu a depus plângere”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, acțiunea penală în cazul infracțiunii de lovire sau alte violențe se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Sâmbătă seară, în Piața Victoriei din Timișoara, a avut loc un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor, la care au participat peste o mie de persoane.

În timpul protestului, o persoană a fost ridicată de jandarmi, după ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist, iar alte șase persoane au fost amendate cu câte 200 de lei pentru adresare de injurii.