Dosar penal pentru un primar buzoian care ar fi amenințat două persoane ce făceau poze pe un câmp

Dosar penal pentru un primar buzoian care ar fi amenințat două persoane ce făceau poze pe un câmp
Publicat: 11/06/2014, 16:17
Actualizat: 29/09/2018, 12:43

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Buzău, Amalia Vlădescu, polițiștii au deschis dosar penal pentru amenințare după ce un băiat de 16 ani, fotograf amator, și mama acestuia au depus o plângere la Poliție în care au reclamat că ar fi fost ținuți fără voie pe un câmp din satul Lipia, comuna Merei, și ar fi fost amenințați de primarul localității, Ștefan Chircă și de un fermier din comună, Aurel Chiricioiu.

Cei doi au relatat că au mers cu mașina pe un câmp din satul Lipia, cu intenția de a fotografia un apus de soare, tânărul fiind fotograf amator, câștigător al mai multor concursuri naționale de profil.

Băiatul de 16 ani, Costin Fetic, spune că la un moment dat s-au întâlnit cu un cioban cu o turmă de oi, care le-a recomandat să părăsească zona pe motiv că s-ar afla pe un teren privat, iar proprietarul nu ar fi de acord cu prezența lor acolo.

Cei doi susțin că în momentul în care au vrut să plece în fața mașinii lor a oprit un autoturism de teren condus de proprietarul stânei, Aurel Chiricoiu, care le-a blocat accesul către drumul de întoarcere. Ulterior, fermierul l-ar fi chemat telefonic pe primarul comunei Merei, Ștefan Chircă, sunând inclusiv un polițist din localitate.

Primul ajuns la fața locului ar fi fost primarul, care, potrivit reclamanților, i-ar fi jignit și amenințat și le-ar fi spus că nu au ce căuta pe terenul respectiv fără acordul său. Conform băiatului, primarul i-ar fi amenințat și le-ar fi vorbit extrem de urât, lovind cu pumnul mașina în care se aflau el și mama sa. Același comportament l-ar fi avut și fermierul, care alături de primar nu le-a permis celor doi să-și continue drumul.

„Fiul meu este pasionat de fotografie și m-a rugat să merg cu el pentru că ar vrea să fotografieze apusul, dar ar avea nevoie ca în cadru să fie și niște animale. Am mers în cel mai apropiat loc de Buzău care mi-a venit în minte, în zona Lipia. Precizez că zona nu era restricționată și nu scria nicăieri că este proprietate privată. Am mers puțin cu mașina pe câmp și am coborât. Ne-am întâlnit cu un cioban care ne-a avertizat că patronul lui este o persoană dură și că mai bine plecăm. Ne-am întors imediat către mașină, dar între timp a venit respectivul patron, Aurel Chiricioiu, care a început să ne înjure, să ne amenințe și ne-a blocat mașina cu automobilul dânsului. Nu am crezut că se poate așa ceva. Primarul mă jignea în timp ce eu încercam să îi explic că este absurd să creadă că eu și copilul meu putem reprezenta un pericol”, a declarat Mihaela Fetic, mama tânărului.

Conflictul a fost aplanat la sosirea unui polițist din comuna Merei, după ce băiatul a sunat la 112 și a cerut sprijinul autorităților.

„Într-un târziu a sosit la fața locului un polițist de la postul de la Merei. Bietul polițist a început și el să se roage de primar și de proprietarul stânei să ne lase să plecăm”, a mai spus femeia.

De cealaltă parte, primarul comunei Merei, Ștefan Chircă, spune că el nu i-a jignit și amenințat pe cei doi și că proprietarul stânei ar fi reacționat în acest mod după ce în trecut i-ar fi fost furate mai multe animale.

„Eu când am ajuns la fața locului, chemat de domnul Chiricioiu, mașina dânsului bloca mașina condusă de doamna respectivă, însă eu nu le-am vorbit deloc urât. Din contră, când am întrebat ce se întâmplă doamna a întrebat cine sunt eu, să îmi spună mie ce și cum. La câteva minute a venit și Poliția, care i-a pus în vedere domnului Chiricioiu să își dea mașina la o parte. E adevărat că nici dumnealui nu trebuia să procedeze așa, dar dânsului i s-au mai furat niște animale, au mai fost cazuri când au venit oameni de la Buzău care au aruncat gunoaie pe câmp și de atunci suntem mai prevăzători”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Ștefan Chircă, primarul comunei Merei.

Terenul pe care a avut loc incidentul face parte din islazul comunal, iar o porțiune din acesta este concesionată pe trei ani fermierului implicat în scandal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
De unde vin în România cele mai multe produse contrafăcute?