Dosar pentru fals în înscrisuri în cazul cererii localnicilor din Pungești de demitere a primarului

Dosar pentru fals în înscrisuri în cazul cererii localnicilor din Pungești de demitere a primarului
Publicat: 14/01/2014, 21:22
Actualizat: 17/02/2016, 18:54

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în cazul cererii depuse, în luna noiembrie, la Prefectura Vaslui de către localnici din comuna Pungești, prin care solicitau organizarea unei referendum privind demiterea primarului localității, Mircea Vlasă.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, cercetările în acest caz au fost declanșate în urma unei plângeri depuse de primarul comunei Pungești, Mircea Vlasă, care reclamă că are suspiciuni cu privire la autenticitatea semnăturilor celor peste o mie de persoane care au semnat în tabelul anexat la cererea depusă la Prefectură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, edilul de Pungești susține că oamenii care au semnat pentru organizarea referendumului de demitere a sa ar fi fost întrebați altceva decât ceea ce era scris în plângerile respective.

„În urma plângerii depuse de primarul Mircea Vlasă, s-a întocmit dosar penal și se vor desfășura cercetări pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Practic, polițiștii vor cita pentru audieri persoanele care apar în respectivele tabele sau vor merge direct la locuințele acestora pentru a verifica autenticitatea semnăturilor”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Un număr de 1.004 persoane au depus la Prefectura Vaslui, în noiembrie 2013, documentele prevăzute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de șist.

În solicitarea depusă la Prefectura Vaslui, oamenii susțineau, între altele, că primarul nu le mai reprezintă interesele, în condițiile în care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de șist în comună. Mai mult decât atât, semnatarii cererii susțineau că primarul Mircea Vlasă a concesionat către firma Chevron suprafața de 1,92 hectare de teren, pe care compania petrolieră urmează să-și amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.

Aproape 400 de persoane au protestat, pe 7 decembrie, pe drumul județean Vaslui-Gârceni, față de intenția Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.

În urma acestor incidente, Poliția Vaslui a constituit o „zonă specială de siguranță” în localitățile Siliștea și Pungești, unde Chevron deține un perimetru de 20.000 de metri pătrați în vederea explorării gazelor de șist. Astfel, traficul pe drumul județean Vaslui-Gârceni, în localitățile Siliștea și Pungești, a fost restricționat.

În 12 decembrie, cererea de ridicare a interdicției de circulație în Siliștea și Pungești formulată de un reprezentant al protestatarilor a fost respinsă de către magistrații Judecătoriei Vaslui, care au considerat-o neîntemeiată. Ulterior, protestatarii au atacat cu apel la Tribunalul Vaslui hotărârea Judecătoriei Vaslui, cazul urmând să fie judecat de un complet format din trei judecători.

În 17 decembrie, Parchetul Judecătoriei Vaslui anunța că s-a început urmărirea penală față de 37 de protestatari care au participat în 7 decembrie la manifestațiile din zona Pungești, persoanele respective fiind acuzate că au distrus gardul împrejmuitor al platformei Chevron și i-au agresat pe jandarmi.

Incidente între jandarmi și localnicii din Pungești au avut loc și în 2 decembrie, când Chevron a început lucrările pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist la Siliștea-Pungești. Mai mulți protestatari au acuzat atunci că au fost agresați de jandarmi și că ar fi fost loviți inclusiv cu bastoanele de către forțele de ordine.

În 3 octombrie, Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorități pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”