Pe una dintre facturile care au ajuns la anchetatori, primul produs distribuit de firma care s-a ocupat de lucrările de renovare din Colectiv este „burete gri antracit”. Societatea a livrat 82 de metri pătrați pentru suma de 811 lei. Asta înseamnă că metrul pătrat din respectivul material a costat nouă lei și 90 de bani.
Pe site-ul firmei care a făcut lucrările, respectivul produs nu mai există, iar bureții care au caracteristici ignifuge costă de opt ori mai mult decât materialul din în facturi.
Expertul din Ministerul Justiției, desemnat să întocmească un raport tehnico-judiciar, a descoperit o nepotrivire suspectă în documentele firmei.
„(…) în ceea ce privește izolația antifonică există neconcordanțe între documentele fiscale, astfel că, în timp ce executantul lucrărilor de amenajare achiziționează PLĂCI DE POLIURETAN, facturează chiriașului BURETE IZOLATOR ANTIFONIC”, se arată în raportul expertizei tehnico-judiciare.
Lucrările de renovare ale clubului Colectiv au fost realizate în vara anului 2013, scrie b365. Atunci, acționarul majoritar al localului și-a dorit să găsească o soluție pentru antifonarea sălii, pentru ca acolo să se desfășoare concerte live.