osarul) și cât de aberante sunt acuzațiile, l-aș prefera în instanță cât mai repede. Vreau să se termine odată cu circul ăsta. Nu știu dacă e o tergiversare, cert este că nu cunosc alte cauze care să fi durat atât de mult la camera preliminară, dar cu certitudine instanțele au avut dreptate. Prima încheiere a fost extraordinară pentru noi, în sensul că s-a admis tot ceea ce am cerut noi. S-a stabilit acolo fără niciun fel de dubii că mi s-a încălcat dreptul la apărare, că s-au obținut ilegal probe, care nici acele probe nu spuneau mare lucru, doar că după cinci zile s-a uitat să se cheme procurorii să își exprime punctul de vedere vizavi de întoarcerea sau nu a dosarului. Acest lucru se pare că s-a omis și din cauza asta se rejudecă”, declara Lia Olguța Vasilescu în urmă cu o săptămână.
Primarul Craiovei a afirmat atunci că este convinsă că va fi achitată în acest caz.
Tribunalul susținea că Liei Olguța Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare, excluzând din dosar anumite declarații și interceptări, despre care judecătorii susțin că au fost obținute în mod nelegal.
Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorității sau influenței și spălare de bani.
DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguța Vasilescu ar fi cerut și primit de la mai mulți oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afaceriști acceptând „solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor”, arată Parchetul.