Procurorul a cerut instanței amendarea expertului, pentru că a trecut mai mult de un an de când a fost dispusă această expertiză. Solicitare a fost însă respinsă de Curtea de Apel București.
Judecătorii Curții de Apel București au respins și cererea avocaților de acordare a unui termen peste trei luni, astfel încât până atunci să fie finalizată expertiza.
Instanța a dispus ca următorul termen de judecată să aibă loc în 1 iulie, când expertul va trebui să depună la dosar raportul privind terenurile vizate.
Aceasta este cea de-a opta amânare în dosar din cauza lipsei raportului de expertiză topo-cadastrală.
Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.
Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanța, potrivit DNA.
În acest dosar, alături de Radu Mazăre sunt judecați Nicușor Daniel Constantinescu – președintele Consiliului Județean Constanța, fost consilier municipal, Constantin Racu – fost director al Direcției Administrație Publică, Daniela Ramona Dospinescu – directorul Direcției Patrimoniu, Ion Marica – directorul Direcției Tehnic Investiții, Dan Miron – fost consilier municipal, Cristian Tălpău și Nora Alina Chircă – consilieri juridici, precum și Bogdan Ghițulescu – fost consilier juridic.
De asemenea, au fost trimiși în judecată Andrei Sozanski, Grațiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, funcționari din Primăria Constanța, precum și Luminița Călătoru și Silvia Stanciu – funcționare în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, precum și mandatari, moștenitori ai persoanelor îndreptățite – Elena Ștefănescu și Laura Mariana Leșe -, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale și interpușii cumpărători de terenuri.
Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptățite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competența de soluționare a cererilor de restituire, întinderea suprafeței revendicate.