Prima pagină » Știri » Dosarul permiselor eliberate ilegal: trei instructori auto și administratorul unei școli de șoferi, deferiți justiției

Dosarul permiselor eliberate ilegal: trei instructori auto și administratorul unei școli de șoferi, deferiți justiției

Dosarul permiselor eliberate ilegal: trei instructori auto și administratorul unei școli de șoferi, deferiți justiției
Trei instructori auto, aflați în arest, și administratorul unei școli de șoferi au fost trimiși în judecată, joi, de Parchetul General, în dosarul eliberării frauduloase de permise auto din Gorj, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

Trei instructori auto, aflați în arest, și administratorul unei școli de șoferi au fost trimiși în judecată, joi, de Parchetul General, în dosarul eliberării frauduloase de permise auto din Gorj, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

Potrivit PICCJ, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au finalizat cercetările într-una din cele două cauze penale complexe privind rețeaua constituită din medici, asistente medicale, instructori auto, agenți de poliție și alte persoane care constituiseră o adevărată filieră pentru obținerea frauduloasă de permise auto.

Anchetatorii au decis să îi trimită în judecată pe instructorii auto Gheorghe Frățilescu, Georgiana Stroe și Petre Bogdan, acuzați de trafic de influență. Alături de ei, a fost deferit justiției, pentru complicitate la trafic de influență, Ionuț George Stroe, adminsitratorul unei școli de șoferi.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Frățilescu, Georgiana Stroe și Petre Bogdan au cerut și au și primit, fiecare în parte, în intervalul iulie – noiembrie, sume cuprinse între 150 și 200 de euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate să promoveze examenul pentru permisul auto. În schimbul sumelor primite, cei trei lăsau să se creadă că pot interveni pe lângă polițiștii examinatori. Astfel, promiteau ei, candidații care dădeau mită ar fi putut promova proba practică a examenului auto, pentru ca, în final, să obțină permisul de conducere categoria B. În schimbul sumei de 100 de lei, ei mai garantau și primirea unei fișe medicale și a avizului medical, fără examinarea candidatului din punct de vedere medical.

„Inculpatul Stroe George Ionuț, în calitate de administrator și instructor la o școală de șoferi, în cursul lunii septembrie 2013, pentru a o ajuta material și moral pe mama sa, inculpata Stroe Georgiana, a pretins și primit de la o cursantă (investigator sub acoperire) suma de 900 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra polițiștilor examinatori din cadrul SPCRPCIV Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obținerii permisului de conducere categoria B, în sensul că a transmis biletul cu numele cursantei și data examinării, scris de inculpata Stroe Georgiana, unui agent de poliție”, precizează sursa citată.

Dosarul va fi soluționat, în primă instanță, de Tribunalul Gorj.

Referitor la celelate persoane implicate în dosar, respectiv medici, asistente medicale sau agenți de poliție, procurorii continuă să strângă probe, fiind continuată urmărirea penală, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Parchetului General.

În 11 noiembrie, au fost făcute 17 percheziții domiciliare în județul Gorj, la sediile cabinetelor medicale, la sediile școlilor de șoferi, precum și la biroul informaticianului din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj.

În urma perchezițiilor din 11 noiembrie, anchetatorii au ridicat 900.000 de lei, 23.500 de dolari și numeroase bijuterii.

Zece persoane, între care trei medici și doi administratori ai unor școli de șoferi, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în urma unor decizii luate în 12 noiembrie de Tribunalul București, la propunerea procurorilor, și menținută, apoi, de Curtea de Apel București.

Citește și