Potrivit deciziei Curții de Apel București, „în temeiul art.421, punctul 2, litera b, Cod de procedură penală, cu aplicarea art.6, punctul 1 din Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale, admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și de apelantul-intimat-inculpat Ștefan Gheorghe împotriva Sentinței penale (…) a Tribunalului București – Secția I penală, din Dosarul nr.42057/3/2015. Desființează, în totalitate, sentința penală și dispune trimiterea cauzei, spre rejudecare, la aceeași instanță de judecată, respectiv la Tribunalul București”.
Articolul din Codul de Procedură Penală la care face referire Curtea de Apel București prevede că se desființează sentința primei instanțe și se dispune rejudecarea de către instanța a cărei hotărâre a fost desființată pentru motivul că judecarea cauzei la acea instanță a avut loc „în lipsa unei părți nelegal citată și care, legal citată, a fost în imposibilitatea de a se prezenta și de a înștiința instanța dspre această imposibilitate, invocată de acea parte”.
De asemenea, articolul 6, punctul 1 din dispoziția CEDO prevede respectarea dreptului la un proces echitabil.
Magistrații Tribunalului București l-au condamnat pe fostul primar al municipiului Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan, la o pedepasă finală de 8 ani și două luni de închisoare în dosarul Poșta Română în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și abuz în serviciu. Totodată, instanța a dispus confiscarea specială a sumei de 422.138,07 lei și a 35.306 de euro.
Gheorghe Ștefan, doi foști șefi din Poșta Română și doi adminstratori au fost trimiși, pe 3 martie 2017, în judecată, de către procurorii DNA, în al optulea dosar „Poșta Română”, pentru infracțiuni de trafic de influență, spălare de bani și abuz în serviciu. Prejudiciul se ridică la 2,2 milioane lei.