Politicianul Liviu Pop este audiat luni la DNA în dosarul Sorinei Pintea în care este acuzată de luare de mită. În prezent, fostul ministru al Sănătății se află sub control judiciar după ce inițial se afla în arest preventiv.
Liviu Pop nu a vrut să ofere declarații la sosirea la sediul Direcției Naționale Anticorupție.
Senatorul social-democrat Liviu Pop a declarat luni (n. r. 2 martie 2020), la Parlament, că va formula plângere penală împotriva fiului fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru a-i cere daune morale pentru prejudiciu de imagine provocat de „declaraţiile iresponsabile” ale acestuia.
„Toate sunt nişte bazaconii pe care domnişorul Pintea va trebui să le demonstreze în instanţă. Mâine, avocatul meu va depune plângerea prin care voi cere daune morale pentru prejudiciu de imagine produs de acele declaraţii iresponsabile”, a precizat Liviu Pop, citat de stiripesurse.ro, după ce a fost întrebat dacă afirmaţiile făcute de fiul Sorinei Pintea la adresa sa sunt adevărate şi dacă se cunoaşte cu denunţătorul.
În ceea ce priveşte cele patru tranşe de bani despre care fiul Sorinei Pintea a spus că le-ar fi primit, Pop a replicat: „Nişte minciuni, mă puneţi să comentez nişte aberaţii? În instanţă să arate şi mesajele şi toate probele”.
Sorina Pintea, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.
Conform sursei citate, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.