Două autospeciale Dacia Duster, în valoare de 140.000 de lei, au intrat în dotarea IPJ Cluj
Două autospeciale Dacia Duster, în valoare de 140.000 de lei și achiziționate de Consiliul Județean, au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, acestea urmând să fie folosite pentru creșterea mobilității patrulelor de intervenție la solicitările oamenilor.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că scopul proiectului este de a crește nivelul de siguranță a cetățeanului, urmând să fie achiziționate alte trei autospeciale de intervenție în cursul anului 2014, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Achiziția a două autospeciale Dacia Duster pentru IPJ din partea ATOP a fost finanțată de Consiliul Județean Cluj cu suma de 140.000 de lei, prin proiectul pentru creșterea mobilității patrulelor de intervenție la solicitările cetățenilor. Scopul proiectului este creștere a nivelului de siguranță a cetățeanului prin intensificarea măsurilor pentru prevenirea, descoperirea și combaterea fenomenului infracțional. Există dotări suplimentare pe aceste autospeciale, girofar, echipament de comunicații, 4X4. Proiectul prevede achiziționarea a cinci astfel de mașini, restul urmând să fie aduse în cursul anului 2014”, a spus Uioreanu.
Potrivit acestuia, achiziția a fost necesară în condițiile în care, în urma evaluărilor, a reieșit că asigurarea cu autospeciale a structurilor operative din cadrul IPJ Cluj „este insuficientă”, de sub 60 la sută din norma de înzestrare.
„La nivelul IPJ Cluj, ultima achiziție pentru ordine publică, autospeciale Dacia, s-a realizat în anul 2006”, a spus președintele CJ Cluj.
La rândul său, șeful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, a declarat, în aceeași conferință de presă, că cele două autospeciale vor fi repartizate unor structuri operative.
„Cele două mașini vor fi repartizate Serviciului de investigații criminale și Secției de poliție rurală al comunei Florești, avem la dispoziție mijloace de mobilitate în așa fel încât rezultatele să răspundă așteptărilor comunității. Autospecialele se întorc înapoi în comunitate”, a spus Grindean.
IPJ Cluj mai are în dotare încă cinci autoturisme de teren.
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie și funcționează pe lângă fiecare consiliu județean în scopul asigurării bunei desfășurări și sporirii eficienței serviciului polițienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcționează.
Președintele ATOP Cluj este consilierul județean Ioan Petran, membru PNL.