Două microbuze cu pasageri și patru autoturisme, blocate din cauza viscolului, în județul Buzău

Publicat: 25 01. 2014, 13:56
Actualizat: 01 02. 2019, 02:20
Două microbuze de persoane, unul cu 11 pasageri, iar celălalt doar cu șoferul la bord, dar și patru autoturisme sunt blocate, la ora transmiterii acestei știri, din cauza viscolului, pe drumuri din județul Buzău, pentru deblocarea lor acționând mai multe utilaje de deszăpezire.

Două microbuze de persoane, unul cu 11 pasageri, iar celălalt doar cu șoferul la bord, dar și patru autoturisme sunt blocate, la ora transmiterii acestei știri, din cauza viscolului, pe drumuri din județul Buzău, pentru deblocarea lor acționând mai multe utilaje de deszăpezire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, la ora transmiterii acestei știri, un microbuz cu șoferul la bord este blocat pe DN 2 B în zona localității Verguleasa, pentru deblocare acționându-se cu utilaje din cadrul Secției Drumuri Naționale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, pe DJ 203 K, în zona localității Săgeata, un microbuz cu 11 persoane este blocat în zăpadă, acționându-se cu mai multe utilaje pentru scoaterea autovehiculului dintre nămeți.

Totodată, patru mașini sunt blocate pe DJ 102 H în dreptul localității Pitulicea.

În județul Buzău, sunt închise o șosea națională, DN 22 între Râmnicu Sărat și Băile, dar și mai multe drumuri județene.Astfel, este vorba despre DJ 214 A între localitățile Caragele – Rușețu, între km 0+000 și 15+ 000, DJ 220 între localitățile Poșta Câlnău – Boboc Gară între km 33 + 00 și 38 + 00, DJ 203D între localitățile Brădeanu – Mitropolia – Scutelnici, DJ 203G între localitățile Costești – Stâlpu și DJ 102 H DE 85 între localitățile Pitulicea – Amaru, blocat în zona Pitulicea.

Potrivit lui Sîrbescu, toate aceste drumuri au fost închise preventiv de către autorități, din cauza zăpezii, dar mai ales a viscolului și a vizibilității extrem de reduse.

De asemenea, localitatea Merei este nealimentată parțial cu energie electrică, fiind afectate circa 200 de gospodării. În plus, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo rutiere, un accident de circulație s-a înregistrat sâmbătă, între localitățile Vizireni și C.A Rosetti, două persoane fiind rănite.

La ora transmiterii acestei știri, în tot județul Buzău, aflat sub avertizare de cod portocaliu, se semnalează viscol cu rafale de vânt 20 m/s, viteza vântului din direcția N-NE 11 m/s, precipitații sub formă de ninsoare 8 l/mp. În municipiul Buzău se înregistrează minus 8,2 grade Celsius, iar la Râmnicu Sărat de minus 7,3 grade Celsius.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsă la 18 județe din sudul și sud-estul țării, până duminică la ora 22.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit noii avertizării ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Girgiu, Dâmbovița, Ilfov, inclusiv municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea și Galați.

Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și zonele montane aferente, precum și în nordul Dobrogei, informează ANM. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70 – 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită și troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

În același interval, este cod galben de viscol în Constanța, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui și Iași.