Două televiziuni au primit licențe de cablu și vor emite și după ce încetează emisia analogică
CNA a analizat, joi, o solicitare a societății Universul Dâmbovițean SRL de acordare a unei licențe audiovizuale pentru difuzarea locală prin rețele de comunicații electronice (prin cablu, n.r.), pentru televiziunea Dâmbovița TV din Târgoviște, ca urmare a încetării emisiei analogice terestre în data de 17 iunie.
Societatea deține o licență audiovizuală cu difuzare terestră pentru televiziuniea generalistă Dâmbovița TV. Televiziunea difuzează programe de informare – 8%, programe culturale – 5%, filme – 3%, programe de divertisment – 82% și publicitate – 2%.
Asociații societății sunt Bogdady Trans SRL – 98,6807387862% și Kasbly SRL – 1,3192612138%, iar asociații Bogdady Trans SRL sunt Alina Ioana Miculescu (10%) și Dumitru Miculescu (90%).
Totodată, CNA a analizat, joi, și o solicitare a societății Iași TV Life SRL de acordare a unei licențe prin cablu pentru televiziunea Iași TV Life. Aceasta emite în prezent pe o licență terestră, care va fi închisă pe 17 iunie, ca urmare a încetării emisiei analogice TV în România.
Iași TV Life este o televiziune generalistă, care difuzează programe de informare (80%) și publicitate (20%).
Deținătoarea licenței audiovizuale a Iași TV Life este societatea Iași TV Life SRL, ai cărei asociați au fost Gabriela Cihodaru (asociat principal – 85%) și Nicolai Bogdan Cihodaru (15%). Asociații societății însă s-au schimbat, noi deținători ai Iași TV Life fiind Florin Andrei Oprișan (99,38%) și Viorica Mihăilă (0,62%). Din cauză că societatea nu a avut aprobarea CNA pentru modificarea acționariatului, așa cum prevede legislația audiovizualului, Consiliul a decis joi să aplice televiziunii Iași TV Life o somație publică.
Pe de altă parte, atât în cazul Dâmbovița TV, cât și în cazul Iași TV Life, CNA a decis cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința de joi acordarea licențelor pe cablu solicitate.
Aceste licențe de cablu au fost acordate în contextul în care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naționale aprobate de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.