Douăzeci de turiști străini vor petrece Revelionul la restaurantul de gheață de la Bâlea Lac
Douăzeci de turiști străini vor petrece Revelionul la restaurantul hotelului de gheață de la Bâlea Lac, care în ultima săptămână a fost vizitat de peste o mie de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Peste o mie de turiști au vizitat, din 23 decembrie, adică de la inaugurare și până acum, hotelul de gheață de la Bâlea Lac, județul Sibiu, unicul de acest gen din Europa de Sud-Est, potrivit Adelinei Grigoroiu, PR manager al complexului de gheață.
„Au fost până acum aproximativ o mie de turiști și zilele acestea ne așteptăm ca numărul lor să crească, fiind o perioadă în care mulți au liber”, a declarat, luni, Adelina Grigoroiu.
Douăzeci de turiști străini s-au încumetat să facă mai mult decât să viziteze obiectivul de gheață de la Bâlea Lac și vor petrece Revelionul la restaurantul de gheață din cadrul acestuia, iar apoi vor înnopta într-una din camerele de gheață.
Rezervările au fost făcute încă din toamnă, însă în ultimul moment două au fost anulate.
„Hotelul este plin, două camere sunt libere pentru că rezervările au fost anulate. Cele trei igluuri adiacente hotelului nu au fost încă terminate, parțial datorită vremii, care a fost mai călduroasă, parțial datorită faptului că de-abia ce am finalizat construcția hotelului”, a declarat Adelina Grigoroiu.
Potrivit acesteia, turiștilor străini cazați în hotelul de gheață li se vor alătura la petrecere și câțiva români cazați la Cabana Bâlea Lac, din imediata apropiere. Meniul de Revelion include un aperitiv servit pe platouri de gheață, supă cremă de morcovi, friptură de porc cu garnitură și un desert special, servit tot pe farfurii de gheață. Acesta este completat de „foarte multă băutură” și muzică bună.
Turiștii străini se vor retrage, apoi, la finalul petrecerii, în camerele de gheață.
În acest sezon, hotelul de gheață de la Bâlea Lac, ajuns la a opta ediție, are 12 camere, tema fiind „Carnaval”, astfel încât decorul, iluminatul și numele fiecărei camere au fost alese în conformitate cu aceasta.
Hotelul, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă și blocuri de gheață extrase din lacul Bâlea. Obiectivul are un lobby și un hol central, unde sunt amenajate barul și restaurantul.
În interiorul fiecărei camere există un pat dublu, amplasat pe un podium de gheață, pe care este așezat un grătar de lemn, saltea, lenjerie, perne și pături. Pentru un plus de confort pe timpul nopții, pe lângă sacii de dormit speciali, turiștii se pot înveli și cu blănuri de oaie.
Amplasamentul hotelului este aproximativ același ca anii trecuți, în imediata apropiere a Stației de Telecabină de la Bâlea Lac.