Dragnea anunță că România își va promova iar vinul la Hong Kong: Premierului Leung îi place cel roșu!

Publicat: 20 03. 2014, 22:35
Actualizat: 06 11. 2016, 13:08

La finalul întrevederii pe care a avut-o cu șeful Executivului regiunii administrative speciale Hong Kong, C. Y. Leung, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării și Administrației Publice, aflat într-o vizită de lucru în această zonă, a declarat că, în noiembrie, România își va relua participarea la expoziția de vinuri care are loc anual în Hong Kong.

„Am stabilit ca România să participe la expoziția care va avea loc în noiembrie, cu un pavilion serios, și domnul Leung mi-a promis că va promova vinurile românești, pentru că îi și plac, în special vinurile roșii”, a spus vicepremierul român.

Dragnea a menționat că C. Y. Leung i-a precizat două mărci de vinuri românești preferate, dar nu a vrut să le facă publice.

„Mi-a zis două mărci din România, dar nu le pot spune mass-media, însă este o veste bună, pentru că sunt cunoscute”, a afirmat Dragnea.

Vicepremierul a precizat că în această regiune sunt preferate în general vinurile roșii, dar este apreciată totodată și calitatea vinurilor albe.

Referitor la expoziție, el a amintit că, anul trecut, România nu a fost prezentă la această manifestare „din diverse motive”, dar a anunțat că, din acest an, se intenționează reluarea participării.

„Hong Kong este cel mai mare hub de vinuri, cea mai mare platformă de promovare și de tranzacționare a vinului din lume și există facilități foarte mari. Pot fi aduse vinurile aici cu zero taxe, față de altă parte, și de aici pot fi preluate și vândute ieftin și foarte eficient în zonă”, a precizat Dragnea.

În ceea ce privește costurile susținerii și amenajării standului pe care România îl va avea în spațiul expozițional, Dragnea a spus că acestea nu sunt mari, iar beneficiile sunt net superioare acestora.

„Câștigurile versus costurile la această expoziție sunt mult mai mari”, a mai afirmat vicepremierul.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind și coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la București, în 26 noiembrie 2013, a șefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze și statelor Europei Centrale și de Est. Comitetul a fost înființat în decembrie 2013.