Prima pagină » Știri » Drama unei femei care a stat trei luni acasă cu dureri cumplite, de teamă să nu se infecteze cu coronavirus. După ce a ajuns într-un final la spital, a primit un diagnostic crunt

Drama unei femei care a stat trei luni acasă cu dureri cumplite, de teamă să nu se infecteze cu coronavirus. După ce a ajuns într-un final la spital, a primit un diagnostic crunt

Drama unei femei care a stat trei luni acasă cu dureri cumplite, de teamă să nu se infecteze cu coronavirus. După ce a ajuns într-un final la spital, a primit un diagnostic crunt

O femeie de 38 de ani dintr-un sat din Iași a amânat cu trei luni momentul de a apela la medici, după ce în luna aprilie a început să acuze dureri abdominale și hemoragie. Ieșeanca a decis să stea acasă de teama de a nu se infecta cu coronavirus și din lipsa banilor de care avea nevoie pentru a se deplasa,. Pentru că situația s-a agravat, femeia a mers la spital în iulie, unde a primit un diagnostic crunt.

În urma testului Babeș-Papanicolau, medicii i-au pus femeii diagnosticul de cancer de col uterin în stadiu terminal. Dacă s-ar fi prezentat la timp la medic, femeia ar fi putut evita acest diagnostic, spun medicii.

Ieșeanca, mamă a trei copii, a mărturisit că a preferat să stea acasă, deși durerile deveneau insuportabile, de frica de a se infecta cu noul tip de coronavirus. În același timp, nici situația financiară nu i-a permis să se deplaseze din sat în municipiu.

„Dacă s-ar fi prezentat la timp la medic, ar fi putut evita diagnosticul”

Durerile s-au manifestat încă din starea de urgență. În cele din urmă, femeia a primit un diagnostic în urma căruia medicii nu sunt siguri că poate scăpa cu viață.

„Pacienta cu cancer de col uterin în evoluție a povestit cadrelor medicale că nu s-a prezentat la medic din frica de a nu se infecta cu Covid-19 și totodată, pentru că nu a avut bani. Starea de rău i s-a declanșat la începutul lunii aprilie, în starea de urgență. Aceasta a povestit că nici mijloacele de transport în comun din satul în care locuiește nu circulau în acea perioadă. Dacă s-ar fi prezentat la timp la medic, ar fi putut evita diagnosticul de cancer de col uterin”, a declarat dr. Irina Cațighera pentru BZI.

În prezent starea femeii este stabilă, după ce a fost preluată de Institutul Regional de Oncologie Iași.

Medicul Irina Cațighera atrage atenția asupra necesității efectuării frecvente a testului Papanicolau, menționând că din 300 de femei testate 5 sunt depistate cu leziuni pre-canceroase.

Autor

Citește și