Drapelul național, arborat de 1 Decembrie de jandarmi montani și un salvamontist în Parângul Mare
O echipă formată din trei jandarmi montani și un salvamontist a arborat drapelul României pe unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din țara noastră, Parângul Mare (2.519 metri), distanța până la vârf fiind parcursă în patru ore, pe jos, pe viscol, la temperaturi sub limita înghețului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu, jandarmii montani din cadrul postului Parâng, însoțiți de un salvamontist, au ridicat drapelul național pe unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din țara noastră, vârful Parângul Mare (2.519 metri) din județul Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Deși jandarmii montani și salvamontiștii ne-au obișnuit să înfrunte muntele și vremea rea pentru a salva viețile celor aflați în dificultate, cu ocazia Zilei Naționale au fost din nou pe munte pentru un scop la fel de nobil. De această dată, au urcat pe vârful Parângul Mare pentru ca, de Ziua Națională, drapelul tricolor să fluture la înălțime. Traseul străbătut de cei trei jandarmi montani și de un salvamontist s-a desfășurat pe o vreme deloc prietenoasă, cu viscol, ceață și temperatură cu mult sub 0° C. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. În data de 30 noiembrie, în jurul orei 08.00, jandarmii montani și salvamontistul au pornit din stațiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul național. După patru ore, au atins cota 2.519 și au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere a fost la fel de dificil”, a declarat locotenentul Răducu.
Vârful Parângul Mare este cel mai înalt din țară după vârfurile montane din Munții Făgăraș.