Prima pagină » Știri » DRONE WARS. Șantajiștii chinezi care aruncă cu „pestă” în ferme

DRONE WARS. Șantajiștii chinezi care aruncă cu „pestă” în ferme

DRONE WARS. Șantajiștii chinezi care aruncă cu „pestă
Unul dintre cei mai mari producători de nutreț din China a declarat recent că a utilizat un dispozitiv sofisticat de bruiaj, angajându-se astfel într-un adevărat război cu șantajiștii care folosesc dronele pe post de purtătoare de produse din carne de porc „infestate" cu pestă porcină africană (PPA), pe care le aruncă în fermele de porci suine de companie.

În luna iulie a acestui an, vocile autorizate ale Ministerul chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale au precizat că bandele de șantajiști amenință că piesele de carne de porc aruncate din drone ar fi infestate cu PPA, astfel încât să-i oblige pe proprietari să vândă animalele la prețuri foarte mici, în condițiile în care bucățile de carne nu au nicio problemă în realitate.

Potrivit Reuters, nu mai devreme de joi, 19 decembrie 2019, un site de știri finanțat de statul chinez – The Paper (n.r. – Ziarul) a raportat că angajați ai unei crescătorii de suine aparținând Beijing Dabeinong Technology Group Co Ltd i-au pus în dificultate pe cei din autoritatea regională de aviație prin utilizarea unui puternic dispozitiv de bruiaj al semnalului de control al dronelor. Acesta a generat probleme masive care au întrerupt inclusiv semnal GPS.

Răspunzând la întrebările investitorilor pe o platformă electronică pusă la dispoziție de Shenzhen Stock Exchange, cei de la Dabeinong au confirmat pe 20 decembrie a.c. că unitatea de creștere a porcilor din provincia Heilongjiang a încălcat neintenționat regulile aviației civile.

„Unitatea noastră din provincia Heilongjiang… în încercarea de a-i opri pe șantajiști să arunce din dronă piese din carne de porc «infestate» cu pestă porcină africană a încălcat regulamentele aviației civile utilizând un dispozitiv de bruiaj”, au precizat vocile autorizate ale companiei. „Am încălcat legea, chiar dacă fără intenție”.

Cei de la Dabeinong au adăugat că au predat echipamentul autorităților și sunt dispuși să plătească pentru fapta lor.

Ministerul chinez al Industriei și Tehnologiei Informației a emis o notificare în aceeași zi pentru a încerca să-i oprească pe producătorii de astfel de echipamente de bruiaj ilegale. Specialiștii guvernului de la Beijing spun că aceste dispozitive pot fi folosite doar de către autoritățile de securitate, locale sau naționale, cât și de autoritățile regulatorii din domeniul comunicațiilor.

Dabeinong deține un șeptel de 14.000 de scroafe în cele trei ferme ale sale, precum și o maternitate în Heilongjiang. Exploatațiile de suine din Heilongjiang au operat în condiții de biosecuritate sporită, iar acestea vor fi întărite și mai mult după aceste evenimente.

China – cel mai mare producător și consumator de carne de porc – se confruntă la nivel național cu o scădere a șeptelului porcin de 40% în comparație cu 2018, potrivit informațiilor Ministerului chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale.

Majorarea prețurilor la carne de porc reprezintă o forță motrice care stă în spatele creșterii nivelului inflației, una aflată în creștere semnificativă de ritm față de ultimii opt ani.

 

Autor

Citește și