Drum de coșmar spre una dintre cele mai căutate zone turistice din România. FOTO
Drumul Național 73, care este unul de interes turistic făcând legătura cu stațiunile montane Bran – Moieciu – Fundata, a intrat în șantier, pe tronsonul din județul Brașov, în 20 iunie prin proiectul de modernizare cu fonduri europene derulat încă din anul 2014 de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
În cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov, primarii din stațiunile traversate de DN 73, dar și reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei Brașov au subliniat, miercuri, faptul că gropile care au apărut după sezonul rece pun în pericol siguranța circulației, mai ales că acest drum este singura cale de acces spre zona turistică Bran – Moieciu – Fundata.
Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat, corespondentul MEDIAFAX, că, împreună cu primarii din aceste localități, dar și cu reprezentanții inspectoratelor de Poliție și Jandarmi vor transmite o adresă oficială CNAIR prin care vor cere efectuarea unor reparații provizorii pe această șosea, ținând cont că lucrările prevăzute prin proiectul de modernizare finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) sunt de durată.
Proiectul de modernizare a șoselei a demarat încă din anul 2014, însă până în 20 iunie 2017 lucrările s-au derulat doar pe raza județului Argeș.
În prezent, pe sectorul de drum care traversează Brașovul sunt în lucru aproape 10 tronsoane, dintre care jumătate sunt pe porțiunea de puțin peste 30 de kilometri dintre municipiul Brașov și stațiunea Bran.
Lucrările au început cu săpăturile necesare consolidării acostamentului și realizării casetei de lărgire a arterei pe câte o bandă pe sens, iar din cauza semafoarelor, în special în weekend, traficul se desfășoară cu mare dificultate chiar dacă nu se mai lucrează efectiv pe șantiere.
Potrivit CNAIR, termenul de finalizare a proiectului este prevăzut pentru luna decembrie 2018. Lucrările sunt executate de către AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR Development – Tractebel, iar valoarea totală a contractului pentru modernizarea acestui drum național care face legătura între Brașov și Pitești (care are 103,25 kilometri), semnat cu asocierea de firme, este de 275,86 milioane de lei.