Drumul Județean 121, care face legătura între municipiul Târgu Secuiesc și orașul Covasna, a fost reabilitat printr-o investiție de 15,5 milioane de euro, inaugurarea drumului având loc sâmbătă, în prezența președintelui UDMR, Kelemen Hunor, cu fanfară și tăieri de panglici în cinci locuri din județ
Sâmbătă a avut loc inaugurarea DJ 121, care face legătura între orașul Covasna și municipiul Târgu Secuiesc, reabilitat din fonduri europene, iar festivitățile de inaugurare, cu tăieri de panglici, s-au desfășurat în cinci locuri: în centrul comunei Catalina, la noul pod de la Imeni, în centrul comunei Zăbala, la podul din satul Pava, precum și în Covasna, la ieșirea spre Zăbala, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La eveniment au participat președintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Olosz Gergely, președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, precum și primarii din localitățile respective.
În comuna Catalina, inaugurarea a început cu un marș al oficialităților, alături de o fanfară, urmat de discursuri și tăierea panglicii în centrul comunei.
Cu această ocazie, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este o investiție importantă în această regiune.
„Este o investiție cu care ne mândrim și sper că toată lumea va aprecia această realizare importantă. Noi am spus de fiecare dată că și în perioadele de criză economică trebuie să construiești, să realizezi investiții, altfel nu se poate, nu există alternativă. Și de aceea mă bucur că aproape săptămânal avem ocazia de a da ceva în folosința comunităților locale, o școală, o biserică, un drum, un pod, o baie comunală. Din acest punct de vedere vă spun că este un an bun, o perioadă bună pentru noi”, a spus Kelemen Hunor.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, în martie 2011 au început lucrările de reabilitare a DJ 121, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR).
În cadrul acestui proiect, s-au reabilitat și modernizat 17,1 kilometri din cadrul DJ 121, nouă kilometri de trotuar în localități, au fost consolidate trei poduri și 64 de podețe, a fost construit un pod nou și au fost montate 736 de indicatoare noi.
Valoarea totală a investiției se ridică la 15,5 milioane de euro.
În proiect se estimează că timpul de parcurgere a acestei rute se va reduce semnificativ, în condițiile în care va crește viteza medie de deplasare cu cel puțin 10 kilometri/oră și volumul de trafic va depăși 2.000 de vehicule în câțiva ani.