CNADNR a anunțat luni, la ora 17:30, că se circulă alternativ pe DN6, pe sensul Alexandria – București, în zonă fiind prezente echipaje de poliție și drumari de la districtul Mihăilești. Pe DN6, la km 25+500, la ora 16:30 a avut loc un accident rutier, fără victime, trei autoturisme lovindu-se în lanț. Drumul este acoperit parțial cu zăpadă, iar utilajele au împrăștiat material antiderapant. În prezent în zonă ninge, anunță CNADNR.
Pe DN 7, la kilometrul 171, în localitatea Goranu, în județul Vâlcea, a avut loc luni la ora 17:00 un accident rutier în care un tractor cu remorcă ce a ieșit de pe un drum lateral fără să se asigure a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar. Accidentul s-a soldat cu un rănit care a fost transportat la spital. La ora 18:20 circulația era închisă. CNADNR estimează reluarea circulației în conditii normale în jurul orei 19:00.
Drumuri cu circulația întreruptă
Pe DN67 C, între localitățile Rânca (Gorj) și Obârșia Lotrului (Vâlcea), la limita județului Vâlcea cu Alba, circulația este întreruptă pentru lucrări de modernizare.
Un alt drum închis este DN7C, între km 104 și 130, între localitățile Piscul Negru (Argeș) și Bâlea Cascadă (Sibiu). Drumul va fi închis în perioada 1 noiembrie- 30 iunie, potrivit regulamentului de funcționare.
Ninge în județul Teleorman – Alexandria, Roșiori, Dobrotești -județul Argeș – Piscu Negru – județul Ilfov – Giurgiu (în partea de sud) și în județul Prahova. Pe drumurile naționale este zăpadă frământată sau bătătorită, în strat de 1 -3 centimetri.
Compania de autostrăzi a anunțat că în cursul zilei de luni a acționat cu 279 autoutilaje și a răspândit 1.362 tone de material antiderapant, în intervalul orar 11:00 -17:00.
Pe autostrăzile A1, A2 și A3 carosabilul este umed, la ora transmiterii acestei informații.
Drumuri cu polei
Administrația Națională de Meteorologie prognozează depunere de polei, luni, în intervalul orar 17:50-20:50, în județul Cluj, pe drumurile naționale și europene.
„Atenționăm participanții la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente și a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăștiate pe partea carosabilă a drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafețe lunecoase cu suprafețe umede”, a anunțat CNADNR.
CNADNR SA recomandă tuturor participanților la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeț cu material antiderapant și lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor și să evite depășirile acolo unde nu există suficient spațiu și suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiții de maximă siguranță.