Drumuri închise în județul Suceava, din cauza viscolului

Publicat: 23 03. 2013, 14:01
Actualizat: 31 01. 2019, 23:11

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, echipele MAI au evacuat și salvat 201 persoane, din care 46 persoane erau blocate pe DN17A Dornești – Ratoș în trei microbuze și cinci autoturisme.

El a spus că nouă echipaje dotate cu mașini de teren au patrulat pe toate drumurile cu probleme pentru a verifica dacă sunt persoane blocate în autoturisme.

„Au fost evacuate persoanele găsite în mașini blocate din cauza viscolului. O parte au fost transportate la Grănicești, unde au fost cazate la Primărie sau căminul cultural, iar altele la diverse persoane, în sate. Nu au rămas oameni peste noapte în mașini”, a spus Sinescu.

El a arătat că pe marginea drumurilor afectate de viscol sunt mașini, una chiar răsturnată într-un șanț pe DN 2, în zona Grănicești, dar că nicio persoană nu a rămas blocată în zăpadă.

„Eforturile noastre s-au mobilizat în mod special pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viscolului”, a spus prefectul.

Potrivit acestuia, sâmbătă dimineața sunt închise șase sectoare de pe cinci drumuri naționale. Astfel, este închis DN 17 Suceava – Paltinoasa, DN 2 Suceava – Falticeni, DN 2 Grănicești – Siret, DN 2 K Milișăuți – Arbore – Solca, DN 29 Suceava – Salcea – Dumbrăveni – limită cu județul Botoșani, DN 2H Rădăuți – Gălănești.

Totodată, sunt închise drumurile județene DJ 291 A Siret – Mușenița – Frătăuții Noi, DJ 209 K Marginea – Volovăț, DJ 209 J Arbore – Clit, DJ 178 Arbore – Burla, DJ 209 A Mihăilești – Horodniceni- Brădățel, DJ 178 Bălăceana – Ilișești și DJ 208 E Forăști – Dolheștii Mari.

De asemenea Aeroportul Suceava nu este operațional.

În județul sunt nealimentate total cu energie electrică un număr de 17 localități, iar alte două localități sunt alimentate parțial.