Duicu susține că a fost la Guvern și pe 10 aprilie 2013. STENOGRAME: „Aștept să intru la premier acuma, sunt la guvern. Sunt aici la ușă, aștept să mă sune să urc sus. Chiar aicea în fața guvernului sunt”
Din această interceptare rezultă că Duicu a fost la Guvern de două ori. Înterceptarea este datată 10 aprilie 2013. În data 13 iunie 2013, Duicu s-a dus din nou la Guvern, unde procurorii susțin că și-a trafic influența în favoarea lui Constantin Ponea.
Citește pasajul relevant din rechizitoriu:
„Pentru a rezolva „incidentul de parcurs” astfel ivit, Ponea Constantin-Ștefan l-a contactat telefonic pe Duicu Ioan-Adrian; din discuția purtată de cei doi rezultă că funcția care îi fusese propusă lui Ponea Constantin-Ștefan este chiar aceea cu privire la care Duicu Ioan-Adrian discutase cu Dumitrescu Doru.
Totodată, Ponea Constantin-Ștefan i-a transmis lui Duicu Ioan-Adrian că nu dorește să plece în București, cât timp soția sa ar rămâne în Craiova (nu ar ocupa o funcție de conducere în cadrul Ministerului Public), Duicu Ioan-Adrian asigurându-l pe Ponea Constantin-Ștefan că trebuie rezolvată și această „problemă”.
Astfel, în ziua de 10 aprilie 2013, la ora 1836, când Duicu Ioan-Adrian se afla în sediul Guvernului, acesta este sunat de Ponea Constantin-Ștefan, cei doi purtând următoarea discuție:
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, Fane…
PONEA: Să trăiți domnu președinte. M-a sunat ăsta, secretaru’ de stat ANGHEL ANDREESCU.
DUICU IOAN-ADRIAN: Așa?
PONEA: Și a zis că sunt mutat la Direcția Ordine Publică, adjunct…
DUICU IOAN-ADRIAN: De când?
PONEA: Și i-am zis: Păi, stați puțin că … Că mă întrebase „ești mutat?” Păi, nu mi-a zis data exactă. Cu întâi, cred, acum care vine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Așa?
PONEA: Că ești mutat la Direcția Ordine Publică adjunct. Că am înțeles că știi și că vrei. Zic: „Păi, stați puțin că nu e… nu vreau. Trebuie să discutăm întâi”.
DUICU IOAN-ADRIAN: Bun. Da’ îți convine acolo?
PONEA: Păi… ăăă… Nu prea-mi convine, că nu… În primu’ rând că funcția este echivalentă cu cea de inspector-șef, deci nu câștig absolut nimic. Și nu… Eu nu știu dacă… Cum să mă mut?
DUICU IOAN-ADRIAN: Mda.
PONEA: Singur iară? Plec așa aiurea ca tâmpitu’? (Ponea Constantin-Ștefan face referire la faptul că nu poate pleca singur, fără soția sa Ponea Elisabeta)
DUICU IOAN-ADRIAN: Bun. Eu chiar aicea… aștept să intru la premier acuma, sunt la guvern. Sunt aici la ușă, aștept să mă sune să urc sus. Chiar aicea în fața guvernului sunt.
PONEA: Că ăsta îmi dădu o jumat’ de oră. Domnu’ ANDREESCU. Să mă gândesc. Că după aia, dacă nu, el n-o să mai… când o să vreau eu, n-o să mai fie el de acord. „Păi, da. Da’ nu pot. Stați puțin, lăsați-mă să discut și eu cu familia”.
DUICU IOAN-ADRIAN: Deci, adjunct la Ordine Publică. Exact ce ți-a… ce mi-a spus DORU că a vorbit cu… (Duicu Ioan-Adrian confirmă astfel că funcția care i-a fost propusă lui Ponea Constantin-Ștefan este cea despre care Doru Dumitrescu discutase cu Tobă Petre)
PONEA: Da. Da. Da. Da’ unde plec așa acuma?! Că dacă nu…
DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, nu… Și ea trebuie să plece, nu încape discuție. Bun. Și-aci cine să vină? (Duicu Ioan-Adrian îl sigură pe Ponea Constantin-Ștefan că și soția acestuia „trebuie să plece”, adică să fie numită în fucția de conducere pe care aceasta o viza în cadrul Ministerului Public)
PONEA: Păi, nu mi-a zis asta. Da’ dacă-l sunați pe DUMITRESCU, sigur știe.
DUICU IOAN-ADRIAN: Hai că-l sun acuma.
PONEA: Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Hai! Și te sun eu.
PONEA:Da.
Dosarul Duicu trimis în judecată
Procurorii DNA spun, în rechizitoriul dosarului în care a fost trimis în judecată Adrian Duicu, că baronul de Mehedinți a făcut trafic de influență în Palatul Victoria. Potrivit procurorilor, premierul se afla în Palat în ziua în care Duicu a venit să-i rezolve problema lui Constantin Ponea. Procurorii DNA arată că Adrian Duicu și-a traficat influența asupra șefului Poliției Române, Petre Tobă, care l-a menținut în funcție pe Constantin Ponea, șeful poliției județene. În rechizitoriu, este relatat un alt episod în care Victor Ponta s-a întâlnit cu Adrian Duicu la un restaurant din București.