După cea mai călduroasă zi din an, VREMEA SE RĂCEȘTE în toată țara. Care vor fi maximele următoarelor zile

După cea mai călduroasă zi din an, VREMEA SE RĂCEȘTE în toată țara. Care vor fi maximele următoarelor zile

Vremea se va răci în următoarele zile, media temperaturilor maxime urmând să ajungă, în jurul datei de 12 august, la 12 grade la munte, 24 de grade în Dobrogea și 25 de grade în Muntenia, potrivit estimării Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă până în 20 august.

Potrivit ANM, în Muntenia, vremea se va răci accentuat de la o zi la alta până spre 12 august, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 25 de grade. Meteorologii anticipează că va urma o ușoară creștere a acestora, iar între 14 și 20 august temperatura aerului se va menține relativ constantă, în jurul mediilor multinanuale. Între 9 și 12 august și, din nou, în 15 august, va crește probabilitatea pentru averse izolat mai însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte zile ale intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

În Dobrogea, adică inclusiv pe litoral, până la 12 august, temperaturile vor scădea de la o zi la alta, de la valori medii ale maximelor de 35 de grade în timpul zilei, până la aproximativ 24 de grade. O ușoară creștere a temperaturilor se va produce între 13 și 15 august, după care tendința va fi de staționaritate la valori medii de circa 28-29 de grade, apropiate de normele climatologice pentru a doua decadă a lunii august. Aversele, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, vor cădea, cel mai probabil, între 10 și 12 august. Ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, sunt posibile și în jurul datei de 15 august, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea de precipitații va fi extrem de redusă, conform aceleiași prognoze.

Pentru zonele montane, răcirea treptată a vremii va determina scăderea valorilor temperaturilor maxime până spre o medie de 12 grade în 12 august, în timp ce mediile minimelor nocturne vor scădea până la 4-5 grade. Va urma o ușoară creștere a temperaturilor, spre medii de 18 grade ziua si aproximativ 10 grade noaptea, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă din august. Probabilitatea pentru precipitații, mai ales averse însoțite de descărcări electrice, va fi mai mare în intervalul 9 – 15 august, cu un vârf în jurul datei de 11 august. În rest, spun meteorologii, doar trecător, în cursul după-amiezelor, sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.

În Banat, temperaturile vor scădea treptat în următoarele zile, iar mediile maximelor zilnice vor coborî până la 24 de grade pe 11-12 august, vremea devenind răcoroasă pentru a doua decadă a acestei luni. În intervalul 13-16 august, se va produce o ușoară încălzire, apoi maximele diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei și nu vor mai avea variații semnificative. Probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ și pe areale restrânse, dar însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, va crește după 11 august.

În Crișana, temperatura aerului va scădea de la o zi la alta până în jurul datei de 11 august, când media maximelor va atinge 23 de grade, specifică vremii răcoroase pentru această lună. Între 12 și 17 august, regimul termic va avea o tendință de creștere ușoară și treptată, iar în ultimele zile ale perioadei de prognoză se va menține constant la valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 30 de grade și ale minimelor nocturne de 16 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după 11 august, iar în jurul datei de 15 august, aversele, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi însoțite de descărcări electrice, se precizează în prognoza până în 20 august.

În Transilvania, în zilele următoare, temperaturile vor scădea accentuat, astfel încât, în 11 și 12 august, maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 22 de grade. Ulterior, un proces de ușoară încălzire va aduce valorile termice în limite normale pentru a doua decadă a lunii august, respectiv 28 de grade pentru mediile diurne și aproximativ 14 grade pentru cele nocturne. Probabilitatea de ploaie va crește după 9 august, dar cantități mai importante de apă sunt de așteptat doar în jurul datelor de 11 și, respectiv, 15 august, când aversele vor avea și caracter torențial și se vor semnala pe arii mai extinse.

Meteorologii anticipează că și în Maramureș vremea se va răci treptat în zilele următoare. Astfel, mediile temperaturii aerului vor scădea cu aproximativ 10 grade, iar regimul termic va deveni răcoros în jurul datei de 11 august, când media pe regiune a valorilor maxime va fi de circa 22 de grade. În intervalul 12 – 17 august, va avea loc o încălzire ușoară și treptată, iar între 18 și 20 august, temperatura aerului se va menține apropiată de normele climatologice ale perioadei, respectiv 28 de grade la valorile maxime diurne și 15 grade la cele minime nocturne. După 10 august, vor cădea ploi, în special averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai importante cantitativ și pe arii mai extinse în 11 și 12 august și, din nou, în jurul datei de 15 august.

În Moldova, maximele ar urma să se situeze în jurul valorii de 22 de grade la 12 august, când vremea va deveni răcoroasă. O creștere ușoară și treptată a temperaturilor va avea loc începând cu 13 august, pentru ca, la sfârșitul intervalului de prognoză, mediile pe regiune ale temperaturilor maxime să atingă 29 de grade, valoare normală pentru această perioadă a anului. Pentru intervalul 9 – 16 august, sunt prognozate averse, care vor fi mai abundente și se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 11, 12 și 15 august.

Estimarea ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un...
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Orașul din România în care casele de peste 1,5 milioane se vând ca pâinea caldă....
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea...
O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat că avea o relație cu un...
Ucraina se pregătește să arunce în luptă brigada de soldați antrenată în Franța, dotată cu...
Vrăji în casa lui Silviu Prigoană?! Adriana Bahmuțeanu rupe tăcerea: „Mihaela și menajera se acuză…”
Nu mai cumpăra ACESTE 7 alimente congelate. Se găsesc în toate supermarketurile din România! Ce...
Ce măsuri dure ar putea lua Guvernul, după ce Bruxelles a avertizat că economia nu...
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Ei sunt Florin și Axinia, doi dintre cei 9 români care au murit în urma...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Ordin pentru proprietarii de apartamente. Statul te taxează. Dai declarație în 30 zile
Doroftei își pune cenușă în cap. Ce mari greșeli a făcut ca părinte
Regina Întunericului și Adriana Bahmuțeanu, replici dure după întâlnirea în taină cu Honorius Prigoană. Ce...
Mike Tyson vs. Jake Paul: Când (ora României) și unde se difuzează online meciul?
Cum îl apără Gabriela Cristea pe Tavi Clonda: “Tu îți permiți să-ți dai cu părerea...
Jake Paul, șocat de gestul adversarului său, Mike Tyson: "Trebuie să mă ciupesc Tocmai am...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Dr. Mircea Beuran explică ce este de făcut pentru a nu ajunge la CANCER |...