Prima pagină » Știri » După mărirea salariilor și pensiilor, Guvernul pregătește IMPOZITAREA DIFERENȚIATĂ a veniturilor

După mărirea salariilor și pensiilor, Guvernul pregătește IMPOZITAREA DIFERENȚIATĂ a veniturilor

După mărirea salariilor și pensiilor, Guvernul pregătește IMPOZITAREA DIFERENȚIATĂ a veniturilor
Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminică la Digi24 că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferențiat pentru anumite categorii de venituri.

”Există o discuție ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcție de veniturile pe care le au cetățenii. Asta este o discuție pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul”, a spus el.

Daniel Constantin a exclus varianta renegocierii anul acesta a unui nou nivel al deficitului bugetar, peste 3%.

”Nu intră în discuție pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depășirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanșarea procedurii de deficit excesiv. (…) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%”, a susținut vicepremierul Daniel Constantin.

De asemenea, el a mai spus că actualul Executiv nu va renunța la nicio măsură anunțată.

”Nu vom renunța la nimic. Eu sunt convins că investițiile se vor face nu numai pentru a se întoarce la bugetul de stat, ci pentru că e nevoie de acele investiții”, a apreciat Daniel Constantin.

El a mai precizat că bugetul de stat va fi adoptat ”probabil în ultima săptămână” a lunii ianuarie, construcția proiectului fiind deja demarată.

”Încă se mai lucrează, pentru că noi aveam o construcție de buget realizată din opoziție, fără să avem toate datele. Cred că acum se mai fac anumite reglaje fine și la sfârșitul lunii vom fi în măsură să-l adoptăm”, a conchis Daniel Constantin.

Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsurile anunțate vineri de Guvern vor conduce la o creștere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB. „Măsurile anunțate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare și vor conduce la o creștere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB”, a declarat președintele Consiliului Fiscal. România trebuie să se încadreze într-o țintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancționată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.

Citește și