După metoda Accidentul, a apărut metoda ”angajatul ISU”. Cum încearcă un escroc să înșele bucureștenii
ISU precizează, într-un comunicat de presă, că situația a fost semnalată de către cetățeni și le recomandă celor care au interacționat cu astfel de persoane care au pretins că sunt angajați ISU să se adreseze Poliției.
„Având în vedere că instituției noastre i-a fost sesizat de către cetățeni faptul că la domiciliul acestora s-a prezentat o persoană care pretinde că este angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu scopul de a presta servicii contra-cost în domeniul situațiilor de urgență (curățarea coșurilor de evacuare a fumului), pentru siguranța și informarea cetățenilor facem următoarele precizări:
Această persoană nu reprezintă Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, fiind vorba de utilizarea fără drept a elementelor de identificare ale instituției pe înscrisuri care au fost înmânate cetățenilor.
În fapt, este utilizat însemnul heraldic al instituției, precum și o ștampilă falsificată pentru a-i convinge pe cetățeni să apeleze la o anumită entitate juridică, specializată pentru prestarea de servicii în domeniul situațiilor de urgență. Motivarea acestui demers este dată de presupuse reglementări legislative intrate în vigoare recent, în caz de neconformare cetățenii urmând a suporta sancțiuni financiare.
Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov nu efectuează controale și verificări la locuințele particulare ale cetățenilor, cu excepția situațiilor când există în curs de soluționare o petiție sau o sesizare. În aceste cazuri, pompierii poartă ținuta militară și trebuie să dețină asupra lor și să prezinte legitimația de control.
Cetățenii care au interacționat cu persoane care au pretins prestarea de servicii în numele instituției noastre sau care au primit astfel de documente, sunt rugați să anunțe acest aspect la cea mai apropiată secție de poliție„, precizează ISU București.