„Domnul Dragnea mi-a promis că situația Liceului Catolic se va rezolva, deci nu avem niciun motiv să nu ne încredem în vorbele lui (…) Nu avem nicio îndoială că se va reînființa Liceul Catolic. Și UDMR face demersuri în acest sens și se interesează cum s-ar putea să se facă acest lucru, chiar și după decizia Curții Constituționale, dar în niciun caz nu vreau ca acesta să fie un mesaj transmis prin media. Eu în continuare cred în dialog. Se vede că prin dialog am putut să rezolvăm o mulțime de lucruri. Desigur, suntem cu toții puțin nerăbdători, dar acesta e un lucru normal. Rezultate pe care le-am obținut nu le-am fi putut obține fără dialog. Lucrul important este ca Guvernul României și al Ungariei să fie în relații strânse și astfel să progresăm împreună și sper că acest lucru se va putea face și în cazul Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș”, a spus, joi, la Târgu-Mureș, Szijjártó Péter.
Potrivit ministrului ungar de Externe, prin dialog s-au putut atinge scopuri comune care în trecut nu ar fi crezut că pot fi atinse.
Senatul votase înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, ca unitate de învățământ preuniversitar cu predare în limba maghiară, însă Curtea Constituțională a României a admis recent sesizarea PNL și PMP referitoare la proiectul de lege privind înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureș.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că decizia CCR privind Liceul Romano-Catolic reprezintă un mesaj „extrem de dur” către comunitatea maghiară, potrivit căruia nu are dreptul la o școală.