După scandalul în care a fost implicat Principele Nicolae, Casa Regală publică linia de succesiune la tron
Astfel, în comunicatul oficial, se arată că cea care va prelua ședia Casei Regale a României este Principesa Margareta, care urmează să dobândească titlul de Custode al Coroanei României după moartea tatălui ei, Regele Mihai I.
„Titlurile Membrilor Casei Regale a Romaniei, precum si Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei.
Astfel, potrivit acestora, Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei (jure sanguinis).
Actualul Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei (jure sanguinis), care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Custode al Coroanei Romaniei (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam).
Membrii Casei Regale a Romaniei sunt urmatorii: Alteta Sa Regala Elena, Principesa Romaniei (jure sanguinis); Alteta Sa Regala Sofia, Principesa Romaniei (jure sanguinis); Alteta Sa Regala Maria, Principesa Romaniei (jure sanguinis).
Sotii si copiii Altetelor Lor Regale Principesele nu detin titluri personale.
Ordinea de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este bazata pe principiul primogeniturii cu preferinta masculina, Normele Organice abrogand astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor. Practic, in prezent, aceasta este urmatoarea:
1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei;
2. ASR Principesa Elena a Romaniei;
3. Elisabeta Karina de Roumanie;
4. ASR Principesa Sofia a Romaniei;
5. Elisabeta Maria Biarneix;
6. ASR Principesa Maria a Romaniei.
Modificari ale acesteia se pot aduce prin decizia Sefului Casei Regale a Romaniei”, se arată în mesajul Casei Regale.