Prima pagină » Știri » După Tokyo, în vizită LA MADRID. Gabriela FIREA caută modele pentru Primăria Capitalei

După Tokyo, în vizită LA MADRID. Gabriela FIREA caută modele pentru Primăria Capitalei

După Tokyo, în vizită LA MADRID. Gabriela FIREA caută modele pentru Primăria Capitalei
Gabriela Firea vizită oficială la Madrid. La Tokyo a observat managementul traficului și gestinarea consecințelor cutremurelor. Vezi ce va învăța de la primărița din capitala Spaniei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, însoțită de o delegație de specialiști de la Primărie, va efectua, începând cu 5 noiembrie, o vizită oficială în capitala Spaniei, la Madrid, la invitația omologului său, Manuela Carmena Castrillo.

„Un oraș cu aproape 4 milioane de locuitori, așa cum este Madridul, care a reușit în doar câțiva ani să rezolve, printr-o strategie clară, problemele de trafic și să implementeze cu succes proiecte de tip smart city, reprezintă un model administrativ pentru capitala României. Îmi doresc să punem bazele unei colaborări pe termen lung, beneficiind de expertiza specialiștilor madrileni, nu numai în ceea ce privește problema traficului, ci și în alte domenii precum educație, urbanism sau cultură”, a declarat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Primarul general va avea și mai multe întrevederi cu experți din Madrid „pe probleme de smart city și infrastructură”.

Îm urmă cu o săptămână, primarul general era în delegație în Japonia, unde s-a întâlnit cu primarul general și guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike și au discutat despre consolidarea clădirilor cu risc seismic, reducerea poluării și gestionarea situațiilor de urgență.

„Discuțiile au vizat managementul situațiilor de urgență și al traficului, punerea în siguranță a clădirilor cu risc seismic și două evenimente sportive majore care se vor desfășura în cele două capitale în anul 2020: Jocurile Olimpice de Vara 2020, organizate la Tokyo, și găzduirea, la București, a unor meciuri din campionatul european de fotbal EURO 2020,” informa Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

„După două zile de întâlniri cu înalți oficiali din Tokyo, pot spune că această metropolă reprezintă pentru București un model de bune practici în cel puțin două direcții: proiectele de reducere a consecințelor cauzate de producerea cutremurelor și managementul traficului. Deși Bucureștiul este capitala europeană cu cel mai mare risc seismic, în ultimii 27 de ani autoritățile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, suma anuală alocată fiind de 1 milion de euro pe an. În ultimii ani, am reușit să restartăm programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic, prin reorganizarea proiectelor de acest tip și alocări financiare substanțiale: doar anul acesta am alocat 10 milioane de euro, iar ca rezultat, avem în lucru, în acest moment, peste 41 de clădiri. Majoritatea clădirilor aflate în consolidare sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureștiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Tokyo a arătat că, pe lângă proiecte de infrastructură, măsurile aplicate se concentrează pe scăderea poluării, prin înlocuirea treptată a parcului de mijloace de transport în comun cu vehicule electrice sau care folosesc propulsia cu hidrogen,” a spus Primarul Capitalei.

 

Citește și