Prima pagină » Știri » Ecaterina Andronescu, luată prin surprindere de gestul lui Ponta: „Fiecare are dreptul să facă ce vrea cu proprietatea lui”

Ecaterina Andronescu, luată prin surprindere de gestul lui Ponta: „Fiecare are dreptul să facă ce vrea cu proprietatea lui”

Ecaterina Andronescu, luată prin surprindere de gestul lui Ponta: „Fiecare are dreptul să facă ce vrea cu proprietatea lui
Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, spune că nu știa că Victor Ponta renunță la titlul de doctor. „Fiecare om are dreptul să facă ce vrea cu proprietatea lui. Eu nu cunosc niciun precent", a spus Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, spune că nu știa că Victor Ponta renunță la titlul de doctor. „Fiecare om are dreptul să facă ce vrea cu proprietatea lui. Eu nu cunosc niciun precent”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu era ministrul în funcție atunci când a apărut scandalul legat de teza de doctorat al lui  Victor Ponta. 

În urmă cu doi ani, Ecaterina Andronescu declara că dacă  în Consiliul Național de Etică se stabilește că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, se poate merge pana la desființarea școlii de doctorat.

CE S-A ÎNTÂMPLAT în 2012 pe scurt:

 18 iunie Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat în revista Nature sub semnătura lui Quirin Schiermeie și în publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un articol semnat de Karl-Petter Schwartz. Cele două susțin că au „accesat” documente prezentate de o „sursă anonimă” indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internațională ar conține texte copiate.

22 iunie Acuzația de plagiat adusă premierului Victor Ponta intră în analiza Comisiei de Etică a Universității din București și a Facultății de Drept. Este anunțată constituirea unei comisii formate din experți internaționali, eventuale măsuri urmând să fie luate după analizarea celor două puncte de vedere.

29 iunie Comisia de Atestare a Diplomelor a hotărât că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini din teza de doctorat.

2 iulie Victor Ponta a afirmat că membrii CNATDCU care au stabilit că teza sa de doctorat reprezintă un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o „execuție mafiotă”, fără să fi studiat vreodată o astfel de lucrare.

6 iulie Consiliul Național de Etică se întrunește pentru a doua oară, dar nu ia în discuție cazul Ponta. CNE decide să consulte un grup de trei experți din care face parte și avocatul Gheorghiță Mateuț.

17 iulie Comisia de experți a Consiliul Național de Etica emite un punct de vedere în care spune că Victor Ponta nu a plagiat.

20 iulie Comisia de Etică a Universității București a constatat că Ponta a copiat 68 de blocuri de text fără să citeze sursa. Fragmentele copiate variază ca mărime de la 7-8 rânduri la 10 pagini și sunt concentrate în principal în capitolele 1 și 3 ale tezei de doctorat. O treime din teza de doctorat e premierului este copiată din alte lucrări științifice.
 


 

Citește și