Ecaterina Teodorescu, adjunct al Avocatului Poporului, propusă interimar la șefia instituției

Publicat: 20 12. 2013, 12:46
Actualizat: 28 09. 2018, 02:25

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, după ședința Birourilor Permanente reunite, că plenul Parlamentului va vota ca Ecaterina Teodorescu, unul dintre adjuncții Avocatului Poporului, să preia interimar șefia acestei instituții.

Zgonea a precizat că votul va fi prin ridicarea mânilor și că interimatul va fi până în februarie 2014.

Pe ordinea de zi a Parlamentului se mai află alegerea directorului interimar al TVR Stelian Tănase, Zgonea precizând că votul va fi cu buletine.

Ședinței Parlamentului urmează să înceapă.

Avocatul Poporului, Anastasiu Crișu, și-a înaintat demisia, a declarat, joi, președintele Senatului, Crin Antonescu.

Antonescu a fost întrebat care sunt motivele pentru care Avocatul Poporului și-a înaintat demisia.

„A dorit să mulțumească pentru încredere și pentru faptul – între altele – că pe tot parcursul mandatului exercitat niciodată dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influență, niciun fel de presiune. Nu i-am cerut să atace nicio ordonanță (…) Motivele (demisiei, n.r.) sunt de natură personală, așa cum sunt consemnate oficial și în cererea de demisie”, a răspuns Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu i-a solicitat niciodată nimic și a avut două discuții protocolare, răspunzând întrebării dacă i-a solicitat lui Anastasiu să atace ordonanța privind TVR.

Numirea lui Anastasiu Crișu, candidatul susținut de USL, în funcția de Avocat al Poporului a fost aprobată, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu 358 de voturi favorabile.