Prima pagină » Știri » Echipaje de prim-ajutor au fost trimise la o școală din Bistrița, unde 13 copii au acuzat stări de rău

Echipaje de prim-ajutor au fost trimise la o școală din Bistrița, unde 13 copii au acuzat stări de rău

Echipaje de prim-ajutor au fost trimise la o școală din Bistrița, unde 13 copii au acuzat stări de rău
Copiii sunt în afara oricărui pericol.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat corespondentului MEDIAFAX că două echipaje SMURD și două de la Ambulanță au fost trimise la școala din satul Negrilești, unde acordă îngrijiri medicale unui număr de 13 elevi din ciclu primar.

Conform sursei citate, copiii sunt în afara oricărui pericol.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, directorul Școlii Gimnaziale Negrilești, Ioana Szilagyi, a declarat că elevii au acuzat dureri de cap și stări de greață.

Potrivit acesteia, doi copii dintr-o sală în care învață simultan 23 de elevi de clasele a III-a și a IV-a au fost trimiși acasă miercuri, după ce au spus că se simt rău. Joi, aceștia au revenit la școală, însă au acuzat din nou stări de rău.

Ulterior, alți elevi s-au plâns că nu se simt bine, în total 13 copii acuzând greață și dureri de cap.

„Nu știm ce s-a întâmplat. Noi încălzim școala cu lemne, iar doamna doctor a spus că e posibil ca să nu fi avut suficient aer, dar am mers chiar eu în clasă și am verificat, nu era fum. E adevărat că fiind vremea rece, astăzi nu i-am scos afară pe copii. Nu am dat cu niciun fel de substanțe dezinfectate, nu am făcut nimic deosebit, ci exact același lucru pe care îl facem în fiecare zi: foc cu lemne în sobe de teracotă”, a spus directoarea.

Potrivit acesteia, niciun copil nu a fost transportat la spital, echipajele medicale sosite la fața locului acordându-le îngrijiri pe loc.

„E posibil să se fi creat și o stare de panică, fiindcă am văzut copiii coborând din mașini și spunând că nu au nimic, în timp ce părinții insistau să li se dea oxigen. Din moment ce copiii vorbesc și umblă, nu știu ce să zic. Acum că s-a schimbat și ora, se trezesc și mai de dimineață. Poate unii nu mănâncă, își cumpără tot felul de chipsuri și li se face rău. Eu i-am tot avertizat să nu mai mănânce chipsuri și i-am rugat pe părinți să le pună câte un sandviș. Numai că e posibil ca unii părinți să le dea bani să-și cumpere ce vor. Eu cred că e o problemă de alimentație”, a spus Ioana Szilagyi.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a început verificări la școala din Negrilești.

Citește și