Prima pagină » Știri » EFECTELE TURISMULUI MASIV. Autoritățile din Amsterdam au interzis de la 1 iulie închirierea locuinţelor pentru turişti

EFECTELE TURISMULUI MASIV. Autoritățile din Amsterdam au interzis de la 1 iulie închirierea locuinţelor pentru turişti

EFECTELE TURISMULUI MASIV. Autoritățile din Amsterdam au interzis de la 1 iulie închirierea locuinţelor pentru turişti
Potrivit unei decizii, rezidenţii din centrul principalei metropole a Olandei, Amsterdam, nu vor mai avea dreptul de la 1 iulie să-şi închirieze locuinţele pentru turişti, au anunţat autorităţile locale.

De la 1 iulie rezidenţii din Amsterdam  nu vor mai avea dreptul să-şi închirieze locuinţele pentru turişti. Proprietarii din restul oraşului vor putea oferi cazare

Proprietarii din restul oraşului vor putea oferi cazare turiştilor pentru cel mult 30 de zile în decursul unui an, potrivit Agerpres.
Efectele turismului masiv asupra vieţii cotidiene din centrul Amsterdamului au fost dezbatute de-a lungul anilor
Potrivit unui sondaj recent, 75% dintre rezidenţii din zonele centrale ale acestui oraş susţin interzicerea închirierilor de spaţii locative pentru vacanţe.

Unul din 15 apartamente din oraş este în prezent oferit online pentru cazare pe termen scurt

Închirierea locuinţelor personale către turişti a crescut notabil în ultimii ani la Amsterdam, circa 25.000 de proprietăţi fiind disponibile online în fiecare lună.

 Cartierul Roșu și de barurile în care se consumă substanțe halucinogene, vizate de autoritățile locale

Problema turismului de masă care sufocă Amstedamul este în dezbatere de mai mulți ani, iar autoritățile locale au început sa impună o serie de taxe și restricții, pentru a limita numărul străinilor atrași în special de Cartierul Roșu și de barurile în care se consumă substanțe halucinogene, legale în Olanda.

Petiție prin care se cere autorităților să reformeze modul în care se face turism

Locuitorii din Amsterdam au lansat o petiție prin care cer autorităților să reformeze modul în care se face turism în orașul lor. Petiția, care a strâns câteva zeci mii de semnături deja, cere limitarea numărului de nopți de cazare pe an, în Amsterdam.
Înainte de pandemie, Amsterdamul era vizitat de aproximativ 55.000 de turiști pe zi. După restricțiile de circulație impuse de pandemie, numărul acestora s-a redus aproape la zero, o oportunitate pentru locuitorii Amsterdamului este o oportunitate de a-și redescoperi orașul și de a redescoperi liniștea.
Capitala Olandei are un milion de rezidenți, dar este vizitată anual de aproximativ 19 milioane de turiști, mai mult decât întreaga populație a țării.

Barcelona și Venția, printre orașele “sufocate“ de turiști

Amsterdamul nu este singurul oraș din Europa care se confruntă cu problema tuismului în masă. Asociații ale localnicilor din Barcelona și Veneția cer, de asemenea, măsuri de limitare a numărului de turiști care le “vandalizează” orașele.