Efective sporite de intervenție în zonele cu viscol și ninsori abundente

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 19 06. 2012, 06:46
Autoritățile vor spori efectivele de poliție, iar Administrația Națională a Drumurilor va creste numărul echipelor de intervenție din zonele afectate de ninsori abundente și de viscol, au stabilit, miercuri, membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, reuniți la solicitarea ministrului Internelor și Reformei Administrative.

Autoritățile vor spori efectivele de poliție, iar Administrația Națională a Drumurilor va creste numărul echipelor de intervenție din zonele afectate de ninsori abundente și de viscol, au stabilit, miercuri, membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, reuniți la solicitarea ministrului Internelor și Reformei Administrative. Potrivit generalului Vladimir Secară, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), vor fi luate măsuri în județele în care se prognozează căderi importante de zăpadă și de viscol, totodată decizându-se suplimentarea efectivelor care acționează pentru deszăpezirea drumurilor.

În același timp, în aceste zone, echipele Electrica acționează pentru remedierea avariilor. La ora 14:00 mai erau fără energie electrică doar 66 de localități, aproape jumătate din numărul celor care erau fără curent electric dimineață. Șeful IGSU și-a exprimat speranța că, în următoarele ore, avariile vor fi remediate.

Potrivit atenționării meteorologice cod galben, în perioada 1 ianuarie ora 22:00 – 3 ianuarie ora 22:00 va ninge în majoritatea regiunilor, iar local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea sudică a Moldovei ninsorile vor fi abundente și viscolite, viteza vântului atingand 70 – 80 km/h. Intensificari ale vântului se vor semnala temporar și în Transilvania și zona montană.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro