EI MERITĂ ROMÂNIA. Părintele Manuel Radu din Urlați a dezvăluit la Gândul LIVE cine l-a inspirat să devină „cerșetor” în numele copiilor

Publicat: 28 11. 2012, 12:46
Actualizat: 20 05. 2015, 14:16

Povestea preotului Manuel Radu, cel care a devenit „cerșetor” în numele copiilor din Urlați, publicată în cadrul campaniei gându EI MERITĂ ROMÂNIA, a fost vizualizată de peste 13.000 de cititori.

Invitat în direct, prin telefon la Gândul LIVE, părintele a spus că în urma video reportajului din gândul a fost sunat de mulți oameni din toată care l-au încurajat să continue să-i ajute pe copii. „Oamenii mi-au spus că încearcă să ajute și ei pe cât pot și să nu fie indiferenți î n fața problemelor sociale”, a povestit Manuel Radu.

El a mărturisit că a fost inspirat în deschidere așezământului pentru copii Bucuria Ajutorului de către un alt preot, Nicolae Tănase, din Valea Plopului. „La părintele Tănase mergeam eu cu ajutoare și, într-o zi, domnia lui m-a întrebat de ce nu fac și eu un astfel de loc la mine, în Urlați. I-am zis că e greu, dar la întoarcere, am reușit „, a povestit Manuel Radu la Gândul LIVE.

Părintele Nicolae Tănase este cel care are grijă de peste 300 de suflete de copii în așezământul său de la Valea Plopului – Valea Screzii. gândul a publicat o serie de povești de acolo în cadrul campaniei desfășurate în decembrie 2011, Salvează Crăciunul.

Mai multe detalii puteți afla urmărind acest material video.