Prima pagină » Știri » Elena Udrea, despre cele 7 zile de AREST: „Am fost percheziționată, m-au dezbrăcat și mi-au luat sutienul”

Elena Udrea, despre cele 7 zile de AREST: „Am fost percheziționată, m-au dezbrăcat și mi-au luat sutienul”

Deputații decid astăzi în privința celei de-a patra cereri de arestare formulate de procurorii DNA pe numele Elenei Udrea. Magistrații au solicitat încuviințarea acestei măsuri preventive în dosarul „Gala Bute".

Cu derogare de la instanță să vină în Parlament unde se discută cea de-a patra cerere de arestare a sa, Elena Udrea le-a amintit deputaților avizat trei cereri similare, apreciind că „celor mai mulți le-a fost teamă, teama de cei cu care se luptă și care mâine ar putea să facă oricăruia la fel, dacă se opune”.

„Nu a contat că era evident că eram ținta unei acțiuni precise, în care secrete trebuiau păstrate prin folosirea cătușelor împotriva mea. Celor mai mulți dintre dumneavoastră le-a fost teamă, teama de cei cu care mă lupt și care mâine, ar putea să vă facă oricăruia dintre dumneavoastră la fel, dacă îndrăzniți să vorbiți sau îndrăzniți să vă opuneți”, a spus ea.

Elena Udrea le-a povestit colegilor de Parlament și despre experiența celor 7 zile în arestul Poliției Capitalei. „Vreau să știți ce ați făcut cu votul din 9 februarie: ați votat trei cereri de arestare preventivă și o cerere de reținere, pe 10 februarie am fost reținută, iar pe 11 februarie am fost arestată pentru 30 de zile. Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei, cerificată la sânge și percheziționată, m-au dezbrăcat și mi-au luat sutienul și am fost dusă într-o cameră de 3 metri pe3. WC era de tip turcesc. Când nu-l foloseam puneam un pet să nu cumva să vină șobolanii(…) Dacă te spălai pe cap nu aveai acces la feon ca să te usuci și îți dădea șanse minim la o răceală, dacă nu cumva la pneumonie sau meningită”, a mai spus ea.

Udrea a afirmat în fața deputaților că noul Cod Penal și cel de procedură au dat naștere unor „aberații”, că încurajează delațiunile și alimentează forțări din partea procurorilor”

„Dacă eu, pe denunțuri, am putut să stau arestată preventiv o săptămână, același lucru poate să li se întâmple fiecăruia dintre voi, oricărui român. De aceea, cred că noi avem obligația să corectăm aberațiile născute în aplicarea acestor Coduri care afectează însuși actul de justiție”, a mai spus ea.

După ce și-a susținut discursul la tribună, Elena Udrea a părăsit clădirea Parlamentului, declarând la ieșire că își doreșete să fie eliberată.

UPDATE 18:14 Deputații au avizat favorabil cea de-a patra cerere de arestare a Elenei Udrea, cu 170 de voturi „pentru” și 118 împotrivă

UPDATE 17:21 Deputații au aprobat cererea de extindere a urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, cu 218 voturi pentru și 76 împotrivă.

UPDATE 16:39 Elena Udrea a plecat de la Parlament.

UPDATE 16:31 Elena Udrea: „Trebuie să oprim ca arestările preventive să devină o practică. S-a ajuns ca actul de justiție să fie apanajul unei singure persoane”

UPDATE 16:27 Elena Udrea: „Pe 11 februarie am fost arestată. Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei, am fost percheziționată, m-au dezbrăcat și mi-au luat sutienul”

UPDATE 16:20 Elena Udrea: „Celor mai mulți dintre dvs v-a fost teamă. Ați stat până la unu nopatea și ați votat și ați tromis Monitorului Oficial hotărârile. În urmă cu două săptămâni ați aprobat 7 capete de acuzare împotriva mea. Două capete de acuzate au fost anulate. Din cele 7 capete de acuzare s-a reținut doar 1. Sunt vânată sistematic”

UPDATE 16:09 Ședința Camerei Deputaților a început.

UPDATE 15:57 Elena Udrea a ajuns la Parlament pentru a-și susține punctul de vedere în fața deputaților. „După experiența de data trecută ce emoții să mai am?!”, a spus ea la intrarea în Parlament.

Instanța supremă a admis, sâmbătă, cererea Elenei Udrea, arestată la domiciliu, de a merge luni la Parlament, pentru a se adresa plenului Camerei Deputaților, care va vota o nouă cerere a DNA de arestare preventivă a deputatului PMP, pentru noi acuzații în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a declarat, la ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), că judecătorul de drepturi și libertăți i-a admis cererea și va putea fi prezentă luni în plenul Camerei Deputaților, pentru a-și spune punctul de vedere, având în vedere faptul că situația „este excepțională în continuare”, fiind vorba de a șaptea și a opta cerere formulate în două săpămâni de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție împotriva sa.

Întrebată cum comentează acuzațiile din dosarul „Gala Bute”, conform cărora și-ar fi făcut ziua de naștere cu bani primiți ca mită, Elena Udrea a spus: „Acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea mea preventivă. Așa cum, presupun, ați aflat deja pe surse acest amănunt picant, ar fi intersant dacă ați putea să aflați, pe surse, și ce evoluții au avut loc în acest dosar, ieri (vineri, n.r.), spre exemplu, evoluții favorabile mie”.

Întrebată dacă fostul ei soț, Dorin Cocoș, ar fi făcut referire și la ea în declarațiile pe care le-a dat în fața anchetatorilor, în dosarul „Microsoft”, Elena Udrea a spus: „Este imposibil ca fostul meu soț să spună așa ceva, pentru că nu este adevărat. Mai mult nu pot comenta”.

Deputații vor analiza în plen, luni, de la ora 16.00, cererile DNA de începere a urmăririi penale și respectiv de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, pentru noi acuzații în dosarul „Gala Bute”.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat, în 18 februarie, cererile DNA privind încuviințarea urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că aceasta dorește să se adreseze plenului Camerei Deputaților, la votul asupra cererilor de încuviințare a începerii urmării și a arestării sale.

Fostul ministru Elena Udrea a stat în Arestul Poliției Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reținută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul „Microsoft”.

Înalta Curte de Casație și Justiție, care a judecat contestația deputatului PMP la arestarea preventivă, a decis marți ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influență, în legătură cu denunțul lui Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoș, Dinu Pescariu și cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, și nici să divulge sau să redea în presă sau pe rețelele sociale informații din cauza penală.

Camera Deputaților a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât și în dosarul Gala Bute.

Autor

Citește și