Prima pagină » Știri » Elevii din Constanța, revoltați pentru că nu mai au voie cu telefoanele mobile în timpul orelor: Dacă ni se iau telefoanele, nu mai putem filma abuzurile

Elevii din Constanța, revoltați pentru că nu mai au voie cu telefoanele mobile în timpul orelor: Dacă ni se iau telefoanele, nu mai putem filma abuzurile

Elevii din Constanța, revoltați pentru că nu mai au voie cu telefoanele mobile în timpul orelor: Dacă ni se iau telefoanele, nu mai putem filma abuzurile
Mai multe pe gandul.info

Președintele Asociației Elevilor din Constanța (AEC), Constantin Alexandru Manda, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că de-a lungul timpului au avut loc agresiuni fizice „de ambele părți”, pentru că violența în școlile din România „este foarte mare”.

„Într-adevăr, este condamnabil și regretabil că au fost violențe din partea elevilor la adresa profesorilor, dar haideți să fim conștienți că s-a întâmplat de-a lungul timpului în primul rând invers. Și nu este normal să se întâmple în niciun fel. Violența în școală este condamnabilă în toate formele sale și de la oricine ar veni, nu trebuie să aibă loc”, a declarat Alexandru Manda.

Acesta este de părere violența prezentă în școlile din România pornește de la violența din familie, principala vinovată fiind „educația” primită de copii, care sunt învățați de mici că „bătaia e ruptă din rai”.

„Cred că, în primul rând, trebuie să ne uităm de unde pleacă această violență în școală. În primul rând pleacă de la violența în familie. Să nu uităm că peste jumătate dintre elevii din România, conform unui studiu Salvați Copiii, sunt maltratați, zilnic, acasă. Deci, psihologic vorbind, de aici pleacă. Dacă noi aplicăm în familiile din România, încă de când sunt copiii mici, că bătaia e ruptă din rai, nu putem crește decât niște viitori agresori”, a spus Manda.

În acest context, Alexandru Manda a comentat și modificările aduse ROFUIP de către Ministerul Educației Naționale, în special cea care prevede obligativitatea elevilor de a depune într-un spațiu special amenajat telefoanele mobile în timpul orei de curs, precizând că de-a lungul timpul elevii au folosit telefoanele mobile pentru a imortaliza ipostaze în care erau martorii unor încălcări ale legii sau abuzuri ale profesorilor.

„Din moment ce elevii nu le vor mai avea la îndemână, nu vor putea, de exemplu, să filmeze dacă un cadru didactic face un abuz în timpul orei de curs sau chiar dacă un elev agresează un cadru didactic. (…)Poate fi o consecință a faptului că elevii nu-l vor mai avea în posesie. Dacă vedeau ceva de acest gen, îl puteau folosi atunci”, a declarat președintele AEC.

Citește și