Epava elicopterului prăbușit în zona Stejăriș a fost ridicată și dusă la Câmpia Turzii

Publicat: 22 11. 2014, 20:04

Localnicii din satul Stejăriș, județul Sibiu, au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că epava elicopterului prăbușit vineri dimineață a fost ridicată.

„Noi nu am avut voie acolo. De ieri (vineri – n.r), de când au luat răniții, nu au mai lăsat localnicii să urce. A fost plin de Poliție, Armată și jandarmi. Știm că azi (n.r. – sâmbătă) au luat epava și au dus-o cu un camion militar la Câmpia Turzii”, a declarat o localnică.

Fiind vorba despre o anchetă militară, nimeni nu a confirmat oficial informația, dar forțele de ordine s-au retras din zonă și au ridicat protecția perimetrului.

„La fata locului au rămas de ieri (vineri – n.r) circa 30 de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi din Târgu Mureț. Sâmbătă, în jurul orei 16.30, aceștia au ridicat protecția perimetrală și s-au întors la Târgu Mureș”, a declarat Alexandru Costea, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Procurorul șef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat că mai multe cadavre ale militarilor implicați în accidentul de elicopter din județul Sibiu nu pot fi identificate din cauza arsurilor, astfel că s-a dispus efectuarea de analize ADN, fiind luate probe de la rudele victimelor. Siserman spunea că epava elicopterului ar putea fi transportată pentru cercetări suplimentare la Câmpia Turzii.

„Câteva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor și am dispus efectuarea de analize ADN în acest sens. Se vor lua probe ADN de la rude pentru identificare. Ancheta merge înainte, am avut noroc de vreme bună astfel încât s-au efectuat cercetări ale epavei elicopterului la locul accidentului. Pentru investigații suplimentare, probabil, vom transporta epava la Câmpia Turzii, iar cei de acolo vor decide dacă e cazul să o ducă la București”, afirma Siserman.

Elicopterul militar care s-a prăbușit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriș, aflată între localitățile Laslea, Mălâncrav și Iacobeni din județul Sibiu, aparținea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supraviețuitori au fost preluați de un elicopter SMURD și duși inițial la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, de unde au fost transferați la Spitalul de Arși din București.

Trupurile militarilor morți în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.