„Dacă vechii evrei își ridicau palmierul ca simbol al drapelului idențității lor, noi, creștinii de astăzi, în jurul bisericii și în jurul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la poala Crucii lui Hristos nu putem sta decât îmbrăcați în haina neamului românesc, în straiele noastre naționale, având tricolorul la brâu, semn al supunerii și al identității noastre în fața Mântuitorului, care, cu siguranță, când ne vom prezenta în fața Dreptului Judecător, ne va întreba în limba română: «Ce ai făcut, iubite frate, pe pământ»?”, a spus credincioșilor PS Andrei.
În timpul predicii, înaltul ierarh le-a vorbit credincioșilor despre istoricul sărbătorii Floriilor, ce aparține secolului al IV-lea, în cinstea ei alcătuind predici încă din acea perioadă Sfântul Epifanie de Salamina și Sfântul Ioan Gură de Aur.
„Biserica noastră drept-măritoare aduce, istoric vorbind, sărbătoarea aceasta până în secolul nostru”, a punctat episcopul ortodox al Covasnei și Harghitei, întărindu-și afirmațiile cu o mulțime de citate din scrierile sfinte.
„Sărbătoarea Floriilor vrea să ne arate că trebuie să îl primim pe Hristos în sufletele noastre, iar la fel ca cei care și-au așternut hainele la Ierusalim, cu ramuri de finic, noi să purtăm în mâinile noastre slabe, păcătoase, măslin, salcie și florile duhovniciei, pe care le așternem ca virtute a noastră dobândită în această perioadă a Postului Mare. Avându-l pe Hrisos în viața noastră, ne vom învrednici de o împreună-viețuire cu El în viața cea veșnică, ne vom învrednici de Ierusalimul cel ceresc, a cărei lumină este Hristos, căci, așa cum Sf. Ioan Evanghelistul în Cartea Apocalipsei ne învață, «noapte nu va fi acolo pentru cei care trăiesc cu Hristos»”, a conchis PS Andrei.
În cadrul Sfintei Liturghii, PS Andrei a hirotonit un preot, iar diaconul Ovidiu Mureșan a fost ridicat la rangul de arhidiacon.
La finalul slujbei de Florii, credincioșii au fost invitați la o agapă creștinească, în incinta mănăstirii.
La slujba de Florii de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din localitatea harghiteană Izvoru Mureșului, au participat aproximativ 500 de de credincioși.