Prima pagină » Știri » Escrocii s-au reorientat pe timp de pandemie. Au inventat “metoda COVID”! Cum își păcălesc victimele. “Mi-a cerut 75.000 de euro!”

Escrocii s-au reorientat pe timp de pandemie. Au inventat “metoda COVID”! Cum își păcălesc victimele. “Mi-a cerut 75.000 de euro!”

Escrocii s-au reorientat pe timp de pandemie. Au inventat “metoda COVID”! Cum își păcălesc victimele. “Mi-a cerut 75.000 de euro!”

O nouă metodă de înşelăciune a fost patentată de escrocii din România. Celebra “metodă Accidentul” este, în prezent, istorie, acum infractorii apelează la “metoda COVID” pentru a-și trage în piept victimele și a le fura banii.

Trei gălățeni au fost sunați, în ultimele zile, de persoane necunoscute, care le-au solicitat diferite sume de bani. Escrocii le spuneau oamenilor că una dintre rudele lor a fost infectată cu coronavirus și că au nevoie de bani pentru achiziționarea unor dispozitive medicale foarte scumpe, cu care să fie tratat “pacientul”.

Infractorii au tras în piept două persoane, însă a treia nu s-a lăsat păcălită și a alertat poliția.

Victimele relatând că au fost abordate telefonic de persoane necunoscute, care, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi infectată cu virusul Sars-Cov-2 şi ar avea nevoie de un dispozitiv medical foarte scump, au solicitat diverse sume de bani în scopul procurării acestuia”, a spus Gabriela Costin, comisar șef la Poliţia Galaţi, potrivit stirileprotv.ro.

“Mi-am dat seama că-i o făcătură!”

Primesc un telefon pe telefonul fix, o persoană care se dădea băiatul meu şi că ar fi bolnav de Covid şi are nevoie de o sumă de bani ca să cumpere un aparat de respirat. L-am întrebat ce sumă de bani, mi-a spus 75 de mii de euro. Şi a zis că nu, să notez un număr de cont şi să-i trimit într-un cont. Şi mi-am dat seama că-i o făcătură, ceva”, a spus una dintre victime.

Escrocii au inventat “metoda COVID”. Sună chiar și din închisoare!

Poliția atrage atenția că aceste cazuri sunt frecvente pe timp de pandemie, astfel că recomandă cetățenilor să fie atenți cu cine vorbesc și să nu ofere datele personale sau sume de bani persoanelor necunoscute.

Indiferent cât de impresionantă ar fi situaţia relatată de aceştia la telefon, în cazul în care suspectează că sunt victime ale unei infracţiuni de înşelăciune, să sesizeze de îndată poliţia la numărul unic de urgenţă 112”, a mai spus Gabriela Costin, comisar șef la Poliţia Galaţi.

Alarmant este faptul că astfel de practici au fost semnalate și în alte zone ale țării. De multe ori, escrocii sună chiar din închisorile unde sunt încarcerați.

Citește și