Prima pagină » Știri » Europa înregistrează 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus. Republica Cehă are cea mai mare rată de infecție cu coronavirus din Europa

Europa înregistrează 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus. Republica Cehă are cea mai mare rată de infecție cu coronavirus din Europa

Europa înregistrează 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus. Republica Cehă are cea mai mare rată de infecție cu coronavirus din Europa

Europa a depășit 100.000 de cazuri raportate zilnic de COVID-19 pentru prima dată joi, după ce țări precum Rusia și Regatul Unit nu au văzut un răgaz în cifrele crescânde de infecții în fiecare zi în ultimele cinci zile. Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Republica Cehă are cea mai mare rată de infecție cu coronavirus din Europa, cu 433 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile.

Numărul total de cazuri a crescut luni în Republica Cehă la 117.110, în țara de 10,7 milioane.

Cazurile din întreaga Europă au crescut constant în ultima săptămână, chiar dacă noile infecții din țările cele mai afectate, cum ar fi India și Brazilia, au prezentat semne de încetinire.

Regatul Unit, Rusia, Spania și Franța, epicentrul focarului

Epicentrul focarului din regiunea europeană s-a mutat în Regatul Unit, Rusia, Spania și Franța, care au raportat cel puțin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile.

Între timp, Rusia a raportat duminică cele mai mari cazuri zilnice de coronavirus înregistrate vreodată la 13.634 de cazuri, determinând autoritățile de la Moscova să ia în considerare închiderea barurilor și cluburilor de noapte.
Franța a înregistrat peste 26.000 de cazuri noi sâmbătă – cea mai mare valoare zilnică de când a început pandemia, în timp ce săptămâna trecută s-au închis baruri și restaurante în mai multe orașe de acolo.

Marea Britanie a înregistrat peste 17.000 de cazuri joi, ministrul Sănătății din țară, Matt Hancock, avertizând că Regatul Unit se află într-un „moment periculos”. Multe părți din nordul Angliei, Țara Galilor și Scoția au introdus restricții mai dure asupra interacțiunii sociale pentru a încerca să limiteze răspândirea tot mai mare a bolii.
Marea Britanie se află sub o dublă lovitură de cazuri de coronavirus care crește și o rată alarmantă de caz până la fatalitate de 7%, printre cele mai mari din lume. Peste șase din 10.000 de oameni au murit din cauza virusului din țară.
Rata mortalității țării este în contrast puternic cu Statele Unite, de 2,8%, chiar dacă Statele Unite au înregistrat de peste patru ori numărul total de decese cauzate de virus în comparație cu Marea Britanie.

Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor globale de coronavirus și aproape 22% din decesele din întreaga lume datorate virusului. Europa de Est a fost cea mai afectată regiune

În prezent, Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor globale de coronavirus și aproape 22% din decesele din întreaga lume datorate virusului. Joi, când cazurile raportate zilnic au încălcat valoarea de 100.000, Europa de Est a fost cea mai afectată regiune, cu peste 33.600 de cazuri raportate zilnic.
Dintre cele 10 țări din regiune, inclusiv Ucraina, Rusia și Republica Cehă, au înregistrat creșteri record în cazuri în ultima săptămână.

În Europa de Nord, Marea Britanie a fost singura țară cu un număr mare de cazuri

Noile infecții în țară au crescut de peste 2,5 ori de la începutul lunii octombrie, fără a prezenta semne de încetinire.
Italia, în regiunea de sud a Europei, a înregistrat peste 4.000 de cazuri pentru prima dată din aprilie, când țara a fost lovită de virus. Numărul zilnic de cazuri în țară a crescut constant de trei luni, fiind a două țară cu cel mai mare număr  de morți  de pe continent, 36.083 murind de la izbucnirea focarului în februarie.

Guvernul Spaniei a invocat vineri o stare de urgență pentru a impune un blocaj parțial asupra Madridului. Cu 850 de infecții COVID-19 la 100.000 de persoane, zona Madridului are cea mai mare rată de infecție din Europa.

În Europa de Vest, Franța a înregistrat noi infecții zilnice cu COVID-19 peste pragul record de 18.000, timp de două zile la rând, joi, spitalele trecând la modul de urgență. Cele mai mari orașe ale sale închid unități pentru a reduce răspândirea ulterioară a virusului.

Belgia a impus controale mai stricte asupra adunărilor după ce au apărut noi infecții în țară. Noile cazuri de coronavirus au crescut de peste 2,6 ori de la începutul lunii octombrie. COVID-19 a luat deja peste 10.000 de vieți în țară, care are o populație de 11 milioane de oameni.

În Europa, cazurile zilnice au avut în medie aproximativ 78.000 de cazuri de la începutul lunii octombrie, comparativ cu o medie de 47.500 de cazuri în septembrie.

Citește și