Prima pagină » Știri » EUROVISION 2013. Mihai Trăistariu, despre prestația lui Cezar

EUROVISION 2013. Mihai Trăistariu, despre prestația lui Cezar

EUROVISION 2013. Mihai Trăistariu, despre prestația lui Cezar
Mihai Trăistariu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că Cezar a reprezentat România cu cinste în finala Eurovision, a cântat impecabil și ar fi meritat unul din primele zece locuri în clasament.

Mihai Trăistariu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că Cezar a reprezentat România cu cinste în finala Eurovision, a cântat impecabil și ar fi meritat unul din primele zece locuri în clasament.

CÂȘTIGĂTOR EUROVISION 2013. Emmelie de Forest din Danemarca a câștigat finala. CLASAMENT EUROVISION 2013

„Mi s-a părut perfect. Eu nu am ce să-i reproșez lui Cezar. El a cântat impecabil, fără greșeală. El este și așa un profesionalist. Spectacolul lui a existat, nu a fost zero și nu putem să spunem că nu a venit cu show. El s-a prezentat la maxim, s-a pregătit. Mie îmi place că s-a preocupat și se cunoaște, deci nu s-a dus la plesneală cum s-au dus artiștii de anul trecut sau din anii trecuți, adică s-au dus și ei să fie prezenți pe scenă. El chiar s-a preocupat. Mantia aia pe mine nu m-a deranjat deloc. Se vedea că nu e rochie, se vedea că e o mantie de împărat, de Dracula, cu ținte, cu diamante. Chiar și-a dat interesul. Și echipa televiziunii și-a dat interesul. Mie mi-a plăcut momentul lui. Locul 13 nu e un loc rău, din 39 de țări să ajungi în prima treime eu zic că e ok”, a spus Mihai Trăistariu.

El a precizat că la Eurovision „mai sunt și locurile politice” și „țările care se votează unele pe altele”. „La noi văd că anul ăsta a lipsit cu desăvârșire ajutorul moldovenilor, iar Spania și Italia nu ne-au dat nimic. Nu mă așteptam”, a mai spus Trăistariu.

„Categoric merita unul din primele zece locuri, dar Eurovisionul e foarte ciudat, nu mai contează nici vocea. Îmi amintesc că atunci când a fost Elena Gheorghe a cântat perfect. Eu nu am văzut greșeală la ea și cu toate astea a luat locul 20. Deci nu ține numai de cântat, trebuie să placi în alea trei minute. Mai este și juriul, acolo poate fi puțin manipulată treaba, dar o țară întreagă care dă sms nu prea poți … El a primit voturi de la multe țărișoare, au fost și multe de 0, așa e la Eurovision. Locul 13 nu e rău. În niciun caz nu s-a făcut de râs, a reprezentat țara cu cinste. Acuma mai ține și de trend. Piesa lui nu-i foarte modernă și aici a avut un minus. E o piesă mai clasică, nu s-a încadrat în tiparul de acum. Dar ea e construită foarte bine, are și un refren care se reține”, a spus Trăistariu.

În ceea ce o privește pe Emmelie de Forest din Danemarca, care a câștigat Eurovision 2013 cu piesa „Only Teardrops”, Mihai Trăistariu spune că nu i s-a părut spectaculoasă.

„Eu am văzut că de o lună era pe primul loc în sondajele pe internet și la casele de pariuri și chiar m-am minunat așa că nu mi s-a părut spectaculoasă, dar probabil simplitatea fetei a contat. Are niște inflexiuni gen Shakira, a furat puțin de acolo, și refrenul foarte ușor și probabil se preferă piesele astea simple, cu refren. Plus că se mai întâmplă un paradox, când milioane de oameni pariază la casele de pariuri, dau bani, inevitabil votează și la concurs și automat dau și alea 20 de sms-uri de pe un telefon. Ăia care au pariat, au și votat, nu știu dacă credeau ei la maxim în Danemarca dar au vrut să câștige niște bani și cred că și voturilea alea au contat”, a mai spus Mihai Trăistariu.

Din perspectiva lui Trăistariu, cel mai bun show din finala Eurovision 2013 a fost cel al reprezentantului Azerbaidjanului, Farid Mammadov, care s-a situat pe poziția a doua în clasamentul final, cu 234 de puncte.

„Cel mai bun show a fost al Azerbaidjanului, cubul ăla de sticlă, umbra lui, ceva inedit și simplu, dar foarte spectaculos. Mi-a plăcut Ucraina ca voce mult și ca spectacol. Și Belgia mi-a plăcut. Mi-a părut foarte rău de Anglia și de Bonnie Tyler, care este o legendă. Mi-a fost așa milă de ea că la cariera mondială și la ce hituri are este păcat că tineretul și lumea de azi nu mai dau un vot pentru ce a făcut. Anouk (reprezentanta Olandei, situată pe locul al nouălea n.r.) la fel, putea și ea să iasă mai în față. Amândouă mi-au plăcut foarte mult (…) Dar iată că lumea nu mai vrea vedete. Și în anul meu, în 2006, am concurat cu trupa Las Ketchup, celebră pentru melodia ‘Aserejé’, și mă gândeam că o să câștige, dar au luat locul 20 pentru Spania”, a mai spus Trăistariu.

În ceea ce privește prestația reprezentantei Republicii Moldova, Aliona Moon, Mihai Trăistariu spune că i-a plăcut foarte mult. „Dacă ar fi cântat în engleză părerea mea e că ar fi luat un loc mai bun, pentru că piesa e foarte frumoasă și vocea ei e frumoasă. Ea de-abia acum s-a lansat în Moldova. A fost la un concurs de talente, acolo s-a remarcat”, a mai spus Trăistariu.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena (Suedia), în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câștigat competiția.

Astfel, ediția din 2014 a concursului Eurovision se va desfășura în Danemarca, după ce Emmelie de Forest a câștigat competiția din acest an cu piesa „Only Teardrops”, care a obținut un total de 281 de puncte.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Azerbaidjan, cu 234 de puncte, și Ucraina, cu 214 puncte.

Reprezentantul României, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur), a obținut un total de 65 de puncte. Cezar nu a primit de la nicio țară punctajul maxim de 12 puncte, în timp ce câte 10 puncte au fost acordate reprezentantului României de către Republica Moldova și Grecia.

La rândul său, România a acordat 12 puncte reprezentantei Republicii Moldova, 10 puncte – Azerbaidjan și 8 puncte – Norvegia.

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la ediția din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesă în limba română – „O mie” – , s-a clasat pe locul al 11-lea, obținând 71 de puncte.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Citește și