EUROVISION 2014. Ce spune Victor Ponta despre „femeia cu barbă” și cum a aflat premierul că România nu prea are prieteni

Publicat: 11 05. 2014, 21:44
Actualizat: 28 09. 2018, 22:18

Premierul Victor Ponta, care a fost prezent sâmbătă seară la Copenhaga, la finala EUROVISION 2014, a spus că pentru el a fost mai mult „o experiență geo-politică” și că a realizat că România nu are foarte mulți prieteni europeni. Mai mult, primul-ministru a evitat să comenteze pe larg orientarea sexuală a câștigătorului concursului, reprezentat de Conchita Wurst.

„Am văzut un fel de geo-politică la vot, mi-am dat seama că românia n-are foarte mulți prieteni. Asta trebuie să ne dea de gândit. Pentru mine a fost o experiență de geo-politică, dar sunt convins că odată România va câștiga. Mi-e foarte greu să comentez. Eu mi-aș fi dorit, așa era spiritul meu sportiv, să câștuge cea mai bună melodie, femeie, bărbat, transexual, nu contează. Dar în spatele votului sunt alte considerente”, a declarat Ponta, la Antena 3.

Finala EUROVISION 2014, care s-a desfășurat pe 10 mai la Copenhaga, a fost câștigată de Conchita Wurst, reprezentanta Austriei în concurs, cu melodia „Rise like a Phoenix”. România, reprezentată de Paula Seling și Ovi, cu melodia „Miracle”, s-a clasat pe locul 12.