Candidații care vor să depună contestații trebuie să completeze și să semneze o cerere care conține și o declarație-tip, în care elevii menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota acordată la prima corectură.
Cu alte cuvinte, dacă după contestație elevii primesc o notă mai mică sau mai mare, noua notă va fi cea care va rămâne drept notă finală.
În urma publicării rezultatelor la Evaluarea Națională, a reieșit că în județul Cluj s-a înregistrat cea mai mare rată de promovabilitate din țară.
În județul Cluj, promovabilitatea în urma examenului de Evaluare Națională 2022 a fost de 92,73%. Datele arată că 189 de elevi din Cluj au obținut nota 10 la proba de Matematică, iar 47 de candidați au fost notați cu 10 la proba de Limba și literatura română.
Potrivit portalului Edupedu, pe lângă județul Cluj, în fruntea clasamentului promovabilității se mai află și municipiul București, respectiv județul Iași.
Sursa citată informează că la Evaluarea Națională 2022 au fost înscriși 155.561 de elevi, față de 131.179 de elevi anul trecut la Evaluarea Națională 2021 și față de 172.532 câți anunța ministerul că s-au înscris acum 2 ani la Evaluarea Națională 2020.