Prima pagină » Știri » Evaziune de 5 milioane de euro cu aparate de „păcănele” contrafăcute

Evaziune de 5 milioane de euro cu aparate de „păcănele” contrafăcute

Evaziune de 5 milioane de euro cu aparate de
Evaziune de 5 milioane de euro cu aparate de "păcănele" contrafăcute

Potrivit anchetatorilor, cele șase persoane, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, reprezentanți a trei societăți comerciale din Hârșova, sunt bănuite că au copiat, fără acordul titularului, programe de jocuri de noroc de tip „slot machine”(păcănele) – „Hot Spot” și „Gaminator”-, care aparțin de drept unei companii din Austria, programele fiind ulterior implementate pe plăci de joc, care erau folosite în săli de jocuri.

Aparatele au fost comercializate în toată țara, o parte din acestea fiind utilizate și de cele trei societăți din Hârșova.

În urma cercetărilor, polițiștii au ridicat 189 de aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize, stabilindu-se că acestea erau contrafăcute.

De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că, în timp ce un aparat original poate ajunge până la 12.000 de euro, aparatele contrafăcute erau vândute de societățile din Hârșova cu 3.000 de euro.

În perioada 2007-2009, administratorul celor trei societăți comerciale a produs, comercializat și exploatat în propriile săli de joc 1.800 de aparate electronice contrafăcute, producând un prejudiciu estimat la 22.000.000 de lei (aproximativ 5.000.000 de euro).

Administratorul societăților comerciale nu a evidențiat în documentele financiar-contabile toate veniturile realizate din vânzarea aparatelor electronice de jocuri de noroc, creând un prejudiciu bugetului statului de 202.404 de lei, care a fost recuperat în totalitate.

Cei șase sunt cercetați penal de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, contrafacerea unei mărci, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una protejată, concurență neloială, oferirea, distribuirea, deținerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, promovarea de mărfuri-pirat, reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

Citește și