Polițiștii care au analizat gestul elevului în vârstă de 16 ani, de la Colegiul ”Ion Creangă” din Capitală, care, aparent fără motiv, și-a înjunghiat în gât profesoara de limba japoneză, au găsit în trecutul acestuia mai multe elemente care îl fac diferit față de alți copii de vârsta lui. Între timp, adolescentul a fost eliberat din arest preventiv și dus în arest la domiciliu, în urma unei decizii a magistraților Curții de Apel București.
Cu mai bine de două luni în urmă, un elev în clasa a X-a de la Colegiul „Ion Creangă” din Capitală a șocat opinia publică după ce a încercat să-și omoare profesoara de japoneză. Femeia urma să le dea o testare, iar elevii din clasă se temeau că vor primi note mici, așa că au început o discuție prin intermediul aplicației WhatsApp. Unul dintre elevi a întrebat, direct, dacă ar merita s-o omoare. Colegii lui nu l-au luat însă în serios, mai ales că nu spusese nimănui că, în buzunar, avea pregătit un briceag bine ascuțit.
Când profesoara a început să împartă foile pentru examenul de tip grilă, Ediz Y. s-a ridicat cu briceagul în mână și a tăiat-o la gât. Victima a fost transportată de urgență la spital, iar elevul a fost acuzat de tentativă de omor și arestat preventiv.
La audieri, băiatul nu a știut să explice, în mod coerent, ce l-a determinat să încerce s-o omoare pe femeie.
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au căutat în trecutul acestuia și ar fi descoperit că făptașul trăia refugiat în mai multe lumi imaginare, pe care le găsea în cărțile pe care le citea fără oprire.
Surse judiciare au precizat că Ediz Y. a făcut parte din colectivul clasei a IX-D a Liceului Teoretic „Eugen Lovinescu”. Elevul se transferase în acest an școlar la Colegiul Liceul „Ion Creangă”, deoarece ar fi considerat că nivelul de educație oferit de primul liceu nu se ridica la capacitatea lui de învățare și înțelegere.
Băiatul nu ar fi fost implicat în vreun eveniment violent, nici cu elevii și nici cu profesorii. Potrivit celor care îl cunoșteau, Ediz Y. citea foarte mult, chiar și în timpul orelor și pauzelor. Conform surselor citate, Ediz părea mai atras de lectură decât să comunice cu restul colegilor și ar fi preferat să trăiască în lumile imaginare pe care găsea în cărțile respective.
CITEȘTE ȘI:
BAC 2023 | Subiectele de la istorie, de astăzi. Ce a dat mari bătăi de cap elevilor
BAC 2023 | Avem subiectele de la matematică. Exercițiul care i-a pus în dificultate pe elevi