Prima pagină » Știri » EXCLUSIV. O parte dintre polițiștii scoși din birouri și trimiși la patrulare, după intrarea României în stare de urgență, au avut nevoie de consiliere psihologică. Impactul cu realitățile din stradă i-a băgat în depresie!

EXCLUSIV. O parte dintre polițiștii scoși din birouri și trimiși la patrulare, după intrarea României în stare de urgență, au avut nevoie de consiliere psihologică. Impactul cu realitățile din stradă i-a băgat în depresie!

EXCLUSIV. O parte dintre polițiștii scoși din birouri și trimiși la patrulare, după intrarea României în stare de urgență, au avut nevoie de consiliere psihologică. Impactul cu realitățile din stradă i-a băgat în depresie!

După declararea stării de urgență și anunțarea primelor ordonanțe militare, printr-un ordin de ministru au fost trimiși în stradă majoritatea angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, care nu făceau muncă operativă. Așa au ajuns să legitimeze persoane toți sportivii de la Dinamo, care erau încadrați MAI, artiștii Ansamblului Ciocârlia, dar și o mulțime de ofițeri, mulți cu grad de comisar șef, care nu făcuseră niciodată muncă operativă.

Surse din Poliția Română au povestit, pentru Gândul.ro, că, după mai puțin de o lună, unii dintre aceștia au avut nevoie de consiliere psihologică de specialitate după ce au acuzat faptul că suferă de depresie.
Sursele citate au menționat că polițiștii ar fi invocat, în principal, patru motive care ar fi stat la baza problemelor de sănătate.

Primul dintre ele ar fi fost că au perceput patrularea drept o ocupație „nedemnă”, care le-ar fi afectat stima de sine. Un al doilea motiv invocat ar fi fost faptul că s-au simțit, permanent, în pericol, iar acest lucru le-a indus o stare de tensiune nervoasă.

Al treilea motiv de depresie ar fi fost acela că, unii ofițeri au considerat nedemn să patruleze pe jos, în contextul în care colegii lor, mai mici în grad, se deplasau cu mașinile de serviciu.

Iar al patrulea și ultimul motiv important identificat de specialiști ar fi fost impactul pe care l-a avut confruntarea cu realitățile cotidiene din stradă, unde au avut de aface cu oameni agresivi, needucați, care nu respectă sau nu au condiții care să le permită să respecte normele elementare de igienă, consumatori de droguri și alte categorii de cetățeni care trăiesc la marginea societății.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și